INTERNET. Det stormar återigen kring det sociala medieföretaget Facebook. Detta efter att vd:n Mark Zuckerberg medgett att alla privata meddelanden som sänds genom applikationen Messenger läses av.

Mark Zuckerberg. Foto: Brian Solis (CC BY).

Nordfront har tidigare rapporterat om att databrytningsföretaget Cambridge Analytica inför det amerikanska presidentvalet år 2016 köpte data insamlad från 50 miljoner Facebook-användare, något som nyligen avslöjades av The Observer. Nu befinner sig Facebook återigen i blåsväder efter att företagets judiske vd Mark Zuckerberg medgett att all korrespondens som skickas genom applikationen Messenger blir avläst.

Det var under en intervju med Vox-medarbetaren Ezra Klein som Zuckerberg bekräftade att Facebook har detta som policy. Som exempel nämnde han att företagets system hade blockerat olämpliga meddelanden som människor försökte skicka under den senaste tidens ”förföljelser” av muslimer i Myanmar.

Zuckerbergs medgivande har mötts av blandade reaktioner efter de senaste skandalerna där det bevisats att Facebook inkräktar på sina användares privatliv. Flera användare uppger nu att deras privata meddelanden har lästs av för att sedan användas till så kallad riktad marknadsföring.

Samtidigt riktas hård kritik mot företaget efter att det uppdagats att man i flera år samlat in Android-användares meddelande- och samtalshistorik.

Just nu ”trendar” hashtaggen #DeleteFacebook samtidigt som Facebooks börsvärde för tillfället sjunker. #DeleteFacebook är en kampanj som uppmanar användare att lämna Facebook och alla företag som är kopplade till dem, som Instagram och WhatsApp.

Källa:
Mark Zuckerberg admits Facebook scans the contents of ALL your private Messenger texts in the latest blow to the scandal hit firm


  • Publicerad:
    2018-04-05 10:00