IT. Facebook erkänner att de av misstag har lagrat hundratals miljoner användarlösenord helt oskyddat. Det rör sig om lösenord som registrerats sedan 2012 på Facebook, Facebook Lite och Instagram.

Facebooks VD, juden Mark Zuckerberg.

Facebook medger nu att så många som 600 miljoner lösenord, alla som har registrerats sedan 2007, har lagrats i företagets interna servrar utan kryptering. Tusentals Facebook-anställda hade kunnat få tillgång till lösenorden med en enkel sökning.

Det normala är att IT-företag lagrar lösenord internt med kryptering för att göra det svårt att komma åt dem vid exempelvis en hackerattack. I det här fallet har lösenorden lagrats helt öppet, ett fel som nu ska vara åtgärdat enligt Facebook.

Skandalerna omkring Facebook har avlöst varandra den senaste tiden. Förra året avslöjades att upp till 50 miljoner användares privata information kunde ha läckt ut efter upptäckten av ett intrång i företagets nätverk.

I en annan skandal avslöjades att företaget Cambridge Analytica, som arbetat med politiska kampanjer, däribland Donald Trumps valkampanj, fått tillgång till runt 87 miljoner användares privata information utan deras tillåtelse.

Även om Facebook bedyrar att inga lösenord ska ha läckt ut i det nu aktuella avslöjandet, så uppmanar man ändå användare att gå in och byta ut sina lösenord.

Källa:
FACEBOOK STORED MILLIONS OF PASSWORDS IN PLAINTEXT—CHANGE YOURS NOW


  • Publicerad:
    2019-03-22 12:20