Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Läckta vårdsamtal kostade 10 miljoner

Hade samtal på publik server Skyllde på Internetsladd i hårddisken.

Kritisk säkerhetslucka upptäckt i många program

Brist i Javaramverk Mest allvarliga luckan på länge.

Signal påstås ha tvivelaktiga kopplingar till USA:s nationella säkerhetsintressen

IT-SÄKERHET. Den populära meddelandeappen Signal kan ha tvivelaktiga kopplingar till USA:s nationella säkerhetsintressen. Det hävdar ryska RT, som menar att det är suspekt att Signal hamnat i fokus bland företagsnyheterna trots att den ryska motsvarigheten Telegram har många gånger fler användare.

Tyskland upprättar myndighet för cyberförsvar

TYSKLAND. Tyskland har beslutat att upprätta en myndighet för cyberförsvar. Detta för att upprätthålla landets ”digitala självständighet”.

Israeliskt cyberföretag stäms av Facebook – hackade privatpersoners mobiler

IT-SÄKERHET. Det israeliska cyberföretaget NSO som tagit fram spionprogrammet Pegasus stäms nu av Facebook. Detta efter att intrång gjorts i mer än tusen konton på den populära appen Whatsapp som ägs av Facebook.

Bristande säkerhet i många videoappar

IT-SÄKERHET. Många appar för videokommunikation är osäkra, enligt en undersökning vid Mozilla Foundation.

Obehöriga kan nå privata gruppchattar på Whatsapp via Google

IT-SÄKERHET. Det är inte säkert att dela information via meddelandeappen WhatsApp. Inbjudningslänkar indexeras av Google vilket ger obehöriga som hittar länken via sökmotorn möjlighet att komma åt och delta i chatten.

Amerikanska myndigheter kan få tillgång till Göteborgs molnbaserade IT-system

IT-SÄKERHET. Amerikanska myndigheter kan få tillgång till sekretesskyddade uppgifter som lagras i det molnbaserade Office 365 av Göteborgs kommun, utan att svenska myndigheter eller den en viss uppgift gäller informeras.

Facebook lagrade miljontals lösenord helt oskyddat

IT. Facebook erkänner att de av misstag har lagrat hundratals miljoner användarlösenord helt oskyddat. Det rör sig om lösenord som registrerats sedan 2012 på Facebook, Facebook Lite och Instagram.

Säpo använde israelisk hårdvara för att knäcka terrormisstänktas telefoner

INRIKES. Med hjälp av israelisk teknik har Säpo kunnat säkra bevisning i sex terroråtalde centralasiaters telefoner. Då det framförallt handlat om Iphones kan man anta att hård- och mjukvaran använts för att knäcka telefonernas kryptering.

Polisen vill avskaffa anonymitet på nätet – föreslår “statlig digital legitimation”

1984. Eftersom Internet har blivit en lika stor del av våra liv som den verkliga världen är det inte rimligt att vi kan agera online utan att kunna identifieras. Detta menar poliskommissarie Björn Andersson på Nationellt it-brottscentrum, som nu vill avskaffa anonymiteten på nätet.

Hacking Team hackades

IT-SÄKERHET. I förra veckan läckte en stor mängd information från det italienska It-säkerhetsföretaget Hacking Teams interna nätverk ut till allmänheten.