INTERNATIONELLT. Den judiska finansmannen George Soros tycker inte att hans stamfrände, Facebookbossen Mark Zuckerberg, gör nog för att censurera oliktänkande på Facebook. Soros kräver därför Zuckerbergs omedelbara avgång.

George Soros. Foto: www.stephan-roehl.de (CC BY-SA 2.0).

I vad som av RT beskrivs som ”den mest ironiska attacken någonsin” kräver den judiske folkmordsfinansiären George Soros i en debattartikel i New York Times att Facebooks vd Mark Zuckerberg avgår. Detta för att Zuckerberg, enligt riskkapitalisten Soros, bara är ute efter ”maximal vinst” utan någon tanke på konsekvenserna.

Det Soros upprörs över är att Zuckerberg inte har gjort nog för att tysta globalistkritiker på Facebook. Detta trots att Facebook redan implementerat nya regler som förbjuder ”farliga individer” och ”vita nationalister” att använda plattformen, oavsett vad man använder den till.

Den judiske miljardären kräver inte bara Zuckerbergs omedelbara avgång, han vill också se att de som sprider ”falsk information” straffas betydligt hårdare. Han är också kritisk till den amerikanska lagen Section 230 som skyddar sociala medier-plattformar från ansvar över vad deras användare postar. Soros vill istället att Facebook och liknande plattformar ska behandlas som utgivare, med ansvar för allt som publiceras av användarna.

Soros framför också en teori om att det finns ett informellt samarbete mellan Facebook och USA:s president Donald Trump och att Facebook genom att underlåta att radera ”falsk information” kommer att hjälpa Trump att vinna årets amerikanska presidentval. Soros menar att Trumps kampanjledare slöt ett hemligt avtal med Facebook redan under valet 2016 och att man alltsedan dess har haft ett tätt samarbete.

Att Facebooks chefer säger sig vilja ”göra världen till en bättre plats” avfärdar Soros som nonsens. Han menar istället att Facebook bör bedömas ”efter sina handlingar och inte sina ord”. Om denna inställning från Soros skriver RT:

Man kan å andra sidan säga detsamma om spekulatören som en gång fick smeknamnet ”mannen som krossade Bank of England” – en man som har satt hela nationers ekonomi i fritt fall för att kunna plocka på sig miljarder av dollar genom att satsa mot deras valuta, miljarder som han sedan satsat på ”färgrevolutioner” genom ett nätverk av organisationer med till synes gott syfte, allt medan han svär läpparnas bekännelse till idéer om ”demokrati” och ett ”öppet samhälle”.

Samtidigt som Soros presenterar konspirationsteorier om att Facebook stödjer Donald Trump skänkte han bara under förra hösten 5,1 miljoner dollar till Demokraternas partikassa för att hjälpa partiet att besegra Trump. Genom sin långa finanskarriär har Soros gjort sig ökänd för att använda sina förmögenheter för att påverka politiska val och strömningar i länder över hela världen.

Källa:
Don’t make me repeat myself again! Soros threatens Zuckerberg must be removed from Facebook ’one way or another’


  • Publicerad:
    2020-02-01 12:00