JUDISK MAKT. Den judiske mångmiljardären och politiskt subversive finansmannen George Soros, som har många vänner i Sveriges riksdag, trappar upp kriget mot den ökande nationalismen i världen.

Den vänsterliberale juden och multimiljardären Gerorge Soros har lovat skänka en miljard dollar i kampen mot nationalistiska strömningar. Nationalister som hoppas att hans kamp mot dem ska dö med honom – han föddes år 1930 – hoppas förgäves, säger Soros. Det här, säger Soros, är hans livs viktigaste projekt.

Ryska RT kommenterar det med att trots att Soros förmodligen åtnjuter sjukvård av en grad som vanliga dödliga människor endast kan drömma om, kommer han förmodligen att dö innan hans dröm om en världsregering utan nationella gränser realiseras.

Det var vid World Economic Forum i Davos som han sade att hans Open Society University Network (OSUN) ska rekrytera ”akademiskt framstående men politiskt utrotningshotade akademiker” för att kämpa för ännu mer global liberalism.

RT undrar vad han menar med att liberala akademiker är ”utrotningshotade”, då flertalet har uppfattningen att de utgör majoriteten av akademikerna på universiteten. De kommenterar också att dessa akademiker dessutom får stöd från Hollywood, Silicon Valleys IT-företag (som Google och Facebook).

Med sin privata förmögenhet som – blygsamt – uppskattas till 8 miljarder dollar, är Soros en av världens även på papperet rikaste män. Men han har bland annat donerat 32 miljarder dollar till så kallade icke-statliga organisationer som verkar för den politik han vill ha.

Soros pekar ut ”diktatorer” som USA:s president Donald Trump och Indiens premiärminister Narendra Modi, vars politik går emot den politik som George Soros vill ha för de länderna. För om de går emot hans vision om en liberal och gränslös värld styrd av en världsregering, är det det bästa sättet att identifiera dem som en diktator, sade han i en intervju för The New York Times förra året.

Hans sponsring av ”progressiva” vänsterdomare och åklagare påverkar direkt amerikanernas liv, skriver RT, och menar att denna politik orsakar ökad kriminalitet. Soros finansierade Black Lives Matter (BLM), Centret för amerikansk utveckling, och betalade medlemmar av den amerikanska kongressen 15,9 miljoner dollar för att verka för hans intressen, bara under 2019 års tredje kvartal.

RT:s något fyndiga slutsats är att Soros miljarder inte bara kommer att överleva honom själv, utan även oss andra.

Källa:
George Soros’ $1 billion pledge to fight ‘nationalism’ proves he will continue his political battles from beyond the grave


  • Publicerad:
    2020-01-25 21:35