GLOBALISM. Greta Thunberg skriver nu i den Soros-finansierade tidningen ”Project Syndicate” att klimatfrågan hör samman med ”rasistiska och patriarkala strukturer”.

I en artikel i en tidning ägd av den judiske finansmannen George Soros kopplar den numera ökända klimataktivisten Greta Thunberg tillsammans med två andra personer samman klimatfrågan med ”rasistiska” och ”patriarkala” så kallade förtryckarsystem.

Enligt Greta och hennes medförfattare är klimatkrisen ”en kris för mänskliga rättigheter, för rättvisa, och politisk vilja”. De menar att ”kolonialister, rasister och patriarkala förtryckarsystem har skapat och eldat på” krisen. ”Våra politiska ledare kan inte längre fly sitt ansvar”, menar Greta.

Artikeln ifråga är nyligen publicerad i nättidningen Project Syndicate, som även är en medieorganisation finansierad med pengar från Soros organisation Open Society Foundations. Soros själv är också en flitig och återkommande skribent i tidningen.

George Soros har gjort sig känd som bland annat ”förintelseöverlevare” och vänsterextrem mångmiljardär som har bedrivit ett intensivt lobbyarbete för massinvandring från tredje världen till vita länder. Han blev känd för den svenska allmänheten när han 1992 spekulerade i att den svenska kronan var övervärderad, vilket slutade med att Sverige fick en svårartad finanskris samtidigt som Soros förmögenhet växte ytterligare.

På senare tid har Soros försökt påverka det svenska samhället genom att bland annat finansiera den privata och antivita underrättelseverksamheten Expo.

Soros organisation Open Society Foundation driver förutom massinvandring även frågor som legalisering av narkotika, antirasism, fria aborter, feminism, etcetera. Soros och hans organisation bekämpas numera i hans hemland Ungern, där premiärminister Victor Orbán har pekat ut Soros som en organisatör av illegal invandring, ett hot mot rikets säkerhet, samt attackerat honom för att ha kampanjat mot den ungerska regeringen.

Källor:
Why We Strike Again
George Soros (Metapedia)


  • Publicerad:
    2019-12-04 21:00