KLIMATHYCKLERI. Den kända klimatpersonen Greta Thunberg publicerade under söndagen ett foto av sig själv sittande på golvet på ett tåg och skrev att hon äntligen var på väg hem till Sverige med ett fullpackat tåg. Tågbolaget kunde dock avslöja att hon i själva verket reste i första klass.

Greta Thunberg poserar på tåggolvet bland väskorna. Skärmbild: Twitter.

Klimatoraklet Greta Thunberg, som kallats ”Guds profet i vår tid” och med kopplingar till George Soros, är på väg hem till Sverige med tåg efter klimatkonferensen i Madrid.

På resan passade hon på att twittra. Hon lade upp ett foto av sig själv där hon sitter på golvet bredvid en hög med resväskor och skrev ”Reser på överbefolkade tåg genom Tyskland. Och jag är äntligen på väg hem!”.

Den klimatfanatiska 16-åringen ville kanske få läsarna att tolka tweeten som att hon fick åka på golvet bland väskorna och ville kanske även imponera med de umbäranden hon utstår för ”klimatets skull”. Järnvägsbolaget Deutsche Bahn kunde dock berätta hur det verkligen låg till.

De skrev nämligen i en tweet riktad till Greta att ”det hade varit ännu trevligare om du rapporterat om hur vänligt och kompetent du blev uppvaktad av vårt team på din plats i första klass”.

Greta fick ett avslöjande svar från järnvägsbolaget Deutsche Bahn. Skärmbild: Twitter.

Klimat-Greta förklarade då i en ny tweet, under den första, att hon satt på golvet i två olika tyska tåg och att hon ”fick en sittplats” först efter Göttringen.

Källa:
Greta poserar sittandes på golvet – tågbolaget avslöjar att hon reste i första klass


  • Publicerad:
    2019-12-15 18:05