UTRIKES. Extinction Rebellions mål bör vara att kullkasta europeisk kultur och ändra uppfattningen att heterosexualitet skulle vara det normala, skriver en av grundarna av det Soros-finansierade nätverket.

Den av klimatalarmisten Greta Thunberg stödda vänsterextrema organisationen Extinction Rebellion har avslöjats med att betala de ledande aktivisterna rejäla penningbelopp för deras engagemang. En av organisationens grundare har även gjort klart att det handlar mindre om klimatet och mer om att störta den europeiska civilisationen.

I Nya Tider berättas om att ledande aktivister inom Extinction Rebellion drivs av något mer utöver sin ”idealism”, nämligen heltidslöner som betalas ut svart. Pengarna kommer från donationer och insamlingar. En av finansiärerna är den judiske finansmannen George Soros, som bland annat hjälpt till att finansiera både den vänsterextrema lobbygruppen Expo och främlingsinvasionen till Europa.

Ett exempel på en aktivist som fått månatliga utbetalningar är barnbarnet till en brittisk baronett, Tamsin Omond, som rör sig i den övre societeten. Hon ställde vissa ekonomiska krav för att ägna sig åt klimataktivism på deltid, nämligen 8 000 kronor per månad, vilket betalades ut av Extinction Rebellion. Roger Hallam, som är en av organisationens grundare, får ut ungefär 15 000 kronor per månad, skattefritt.

Organisationen som har tusentals medlemmar som är övertygade om ett rådande ”klimatnödläge” och stundande ”klimatkatastrof” använder civil olydnad och samhällsstörande aktioner som ofta hindrar vanliga människor från att ta sig till sina arbeten. Häromdagen stoppades pendlare i en Londonförort från att komma till jobbet då klimataktivister klättrat upp på pendeltågets tak och hindrade det från att lämna stationen. De irriterade resenärerna drog dock ner aktivisterna från tågtaket.

En av grundarna, Stuart Basden, avslöjar i en artikel i Medium att Extinction Rebellions mål egentligen inte handlar om ”klimatet” utan om att kullkasta den europeiska kulturen och att ändra uppfattningen om att heterosexualitet skulle vara det normala.

Bedrägerierna om heteronormativitet sprider idén att heterosexualitet är ’normalt’ och att andra uttryck för sexualitet är avvikande.

Basden menar att det inte går att åtgärda ”klimatet” som bara är ett symptom på den ”europeiska civilisationens gift”. Han påstår att den europeiska civilisationen har spritt ”grymhet och våld” över världen under de senaste 600 åren och fört med sig ”tortyr, folkmord, blodbad och lidande”.

Han skriver att Extinction Rebellion egentligen inte handlar om klimatet utan om de ”djupare problem som plågar vår kultur”. Som exempel nämner han bland annat vit överhöghet, patriarkatet och klassklyftorna – vilket kan synas ironiskt då de flesta av nätverkets deltagare är över- eller medelklass.

Källor:
Extinction Rebellion Co-Founder Says Climate Protest is About Ending Idea Heterosexuality is “Normal”
Betalda klimataktivister finansieras av Soros
Här slås Greta-aktivister ner av morgonpendlare


  • Publicerad:
    2019-10-18 10:15