FRÄMLINGSINVASIONEN. Migranter flydde när gränsvakter i Ungern sköt varningsskott.

Ungerns gränsstängsel. Bild: Youtube via Exakt24.

Mellan 60 och 70 migranter försökte under natten till tisdagen illegalt forcera den ungerska gränsen från den serbiska sidan, rapporterar Exakt24.

Efter varningsskott från ungerska gränsvakter flydde de. De migranter som försökte fly vidare in i Ungern greps. Dessa personer sitter nu häktade i väntan på påföljd och utvisning.

Straffet för illegal invandring och forcering av det ungerska gränsstängslet är fängelse i upp till åtta år, följt av utvisning.

— Gränsskyddet fungerade väl inpå småtimmarna under tisdag morgon, när illegala invandrare försökte bryta igenom den ungerska gränsen, sade inrikesminister Sándor Pintér under en presskonferens på tisdagen.

Sedan årsskiftet har cirka 3 400 personer försökt forcera den ungerska gränsen illegalt. Men landet har ett gränsstängsel som är mer än 52 mil långt. Stängslen har taggtråd, strålkastare, säkerhets- och infrakameror, samt högtalare som på engelska, arabiska och farsi varnar illegala migranter för konsekvenserna av försök att bryta sig in i landet, skriver Exakt24.

Källa:
Migranter försökte storma gränsen till Ungern – flydde efter skottlossning


  • Publicerad:
    2020-01-29 13:30