FRÄMLINGSINVASIONEN. FN:s migrationsorgan ”Internationella organisationen för migration” (IOM) har tillkännagett den första chartrade flygningen med afrikanska flyktingar direkt in i Tyskland. Fler transporter är redan bokade.

Första omgången med somaliska flyktingar som flögs direkt in i Tyskland i tisdags. Skärmbild: Twitter.

Det var i tisdags som IOM Etiopien glatt publicerade ett videoklipp som visar 154 somaliska ”flyktingar” som anlände till Kassels flygplats i den tyska delstaten Hesse. Bildtexten löd:

Det hände! Första någonsin av IOM:s internationella charterflyg från Etiopien avgick med 154 flyktingar från Addis Abeba till Kassel, Tyskland, inom det tyska bosättningsprogrammet. En andra flygning är planerad att ske i mitten av november med 220 nya flyktingar.

I ett pressmeddelande kungjorde IOM Etiopien att ”IOM har sedan mars stött det tyska bosättningsprogrammet med att omlokalisera 500 flyktingar som bor i Etiopien till Tyskland. Arbetet sker i nära samarbete med den etiopiska regeringens byrå för flyktingar och återvändande (ARRA), FN: s flyktingkommissariat ​​(UNHCR) och Tysklands federala regering.

En tjänsteman på IOM Etiopien, Milun Jovanovic, kommenterade ”Det är viktigt att vi underlättar en smidig omlokalisering av flyktingar genom att tillhandahålla säker transport. Vi är glada över att flyktingarna kunde åtnjuta detta förenklade charterflyg från avresa till destination utan problem.”

Förra året, efter att ha lämnat in en informationsbegäran till den federala regeringen, konstaterade parlamentsledamoten Leif-Erik Holm, Alternativ för Tyskland (AfD), att nästan 30 procent av de ”asylsökande” hade anlänt till Tyskland via flygplan.

Med FN:s ”tyska bosättningsprogram” som nu helt öppet transporterar ”flyktingar” direkt från Afrika till Tyskland kommer dessa 30 procent sannolikt att öka avsevärt.

Källa:
U.N. ‘Refugee Resettlement’ flights from Africa begin landing in Germany


  • Publicerad:
    2019-10-21 12:55