UNGERN. Ungerns premiärminister, Viktor Orbán vägrar släppa in muslimer efter de senaste terrordåden i Europa.

Ungerns premiärminister Viktor Orbán. Foto: kremlin.ru, (CC BY SA).

Ungerns premiärminister Viktor Orbán går till försvar för kristenheten i Europa. Orbán hade en presskonferens i Bryssel under tisdagen där han deklarerade att de inte ville ha muslimer i sitt land.

– De som kommer är uppfostrade i en radikalt annorlunda religion och representerar en radikalt annorlunda kultur, sade Orbán och fortsatte:

– Är det inte oroande att den europeiska kristenheten nu knappast kan bevara Europa kristet? Det finns inget alternativ, vi måste försvara våra gränser.

I samband med attackerna i Frankrike sade premiärministern att ungrare väl känner till muslimer eftersom de hade ockuperats av dem i över 150 år.

Orbán sade vidare att om ett land tillät dem inträde, måste det landet lära sig att leva med dem och deras religion. Det är därför som Ungern, trots påtryckningar från Bryssel, inte längre vill tillåta muslimer.

Viktor Orbán anklagar Tyskland och Angela Merkel för att ligga bakom krisen i Europa. Det är Merkel som öppnar sina gränser för främlingar mer än något annat land. Och dessa främlingar passerar Ungern och andra europeiska länder på väg mot slutmålet.

Medan Ungern stänger sina gränser räknar Tyskland med att ta emot minst 800 000 främlingar bara i år, med vetskapen att det finns potentiella terrorister ibland dem.

Ungern har låtit bygga ett 17 mil långt taggtrådsstängsel längs gränsen mot Serbien för att stoppa den stora strömmen av främlingar.

Orbán sade också under presskonferensen att man inte bör tillåta Bryssel att tvinga regler på Ungern som de inte vill ha och oundvikligen skulle leda till Ungerns undergång.

– Framtiden för afrikaner är i Afrika, och framtiden för ungrare är i Ungern. Vi hjälper dem genom att göra allt vi kan för att hjälpa dem att leva bättre i sitt land, men vi stöder inte att de kommer till Ungern, sade han.

Orbán försäkrade den franska statschefen om Ungerns stöd under dessa svåra timmar:

– Vi är redo att förena våra krafter för att skydda traditionella europeiska värderingar och den traditionella europeiska livsstilen, skrev premiärministern i sitt kondoleansmeddelande.


  • Publicerad:
    2020-11-04 19:00