JUDISK MAKT. The Open Society Foundations deklarerade på måndagen att man investerar 220 miljoner dollar i kampen för ”raslig jämlikhet” i USA. Huvudsumman går till ”svartledda raslig rättvise-grupper”.

George Soros. Bild: NowTheEndBegins.

The Open Society Foundations (OSF), är stiftelser med subversiva ambitioner grundad och ledd av den judiske finansmannen George Soros.

På måndagen deklarerade OSF att man investerar 220 miljoner dollar i verksamheter som syftar till att uppnå ”raslig jämlikhet” i Amerika.

Projektet är något man benämner ”ett stort finansiellt åtagande att väsentligen stärka ett flertal svartledda raslig rättvise-grupper”.

Den judisk-ägda tidningen The New York Times (NYT) hävdar i sammanhanget:

Initiativet, som tas mitt under nationella protester för raslig jämlikhet och krav på en polisreform utlöst av mordet på George Floyd i Minneapolis, kommer drastiskt omforma landskapet av svarta politiska och medborgarrätts- organisationer.

Tidningen betonar särskilt att ”ras och identitet har kommit att bli explicita fokuspunkter i amerikansk politik de senaste åren”.

Om George Soros skriver man:

Utan att visa minsta tecken på att vilja dra sig tillbaka placerar nu Soros, som tidvis tvingats uthärda smutskastning och antisemitism för sin roll som liberal megadonator, sin stiftelse nära proteströrelsens front.

Av den donerade summan på 220 miljoner dollar kommer stiftelsen investera 150 miljoner i femåriga stipendier för utvalda grupper, inklusive ”progressiva och växande organisationer” som Black Voter Matter Fund och Repairers of the Breach.

Medel uppges även tillfalla mer etablerade svarta medborgarrättsorganisationer som The Equal Justice Initiative.

OSF kommer att investera ytterligare 70 miljoner dollar i lokala stipendier som stöder förändringar av polis- och rättsväsendet.

Dessa pengar kommer att användas till att ”bekosta möjligheter till medborgarengagemang” samt till att ordna praktikplatser och ”politisk träning” för unga människor.

Patrick Gaspard, ordförande för OSF, skriver på organisationen hemsida angående utlysandet av donationen:

Det är inspirerande och mäktigt att få erfara detta transformerande ögonblick i rörelsen för raslig rättvisa. Vi är hedrade att förmå fortsätta det vitala arbetet att kämpa för rättigheter, värdighet och jämlikhet för förtryckta folk världen runt som startats av vår grundare och ordförande, George Soros.

NYT menar i sin artikel att situationen som sammanfaller med ett valår – då demokraterna desperat försöker besegra president Donald Trump – med en extraordinär proteströrelse har förändrat den allmänna opinionen bland ”vita amerikaner och ideologiskt moderata”.

Detta, betonar man, skapar en ”grogrund för förändringar”.


  • Publicerad:
    2020-07-15 07:55