RASHAT. Den 24-åriga Jessica Whitaker mördades av en BLM-mobb efter att ha sagt ”alla liv är värdefulla”. En minnesmarsch för henne har ställts in på grund av rashat från BLM-anhängare.

Många antivita hatare stödde mordet på den nu moderslöse pojkens mamma. Bilder: Twitter.

Den 24-åriga kvinnan Jessica Whitaker, som lämnar efter sig en treårig son, mördades med ett skott i huvudet i Indiana, USA, tidigt på söndagen 5 juli.

Hon hade tillsammans med sin fästman och två vänner hamnat i ett gräl med en grupp afrikaner om Black Lives Matter (BLM) -rörelsen.

Efter att Whitaker hade sagt ”all lives matter” – all liv är värdefulla – ställde sig den afrikanska mobben i bakhåll och sköt ihjäl henne genom att skjuta henne i huvudet.

Systemmedierna i USA lyckades mörklägga nyheterna i en hel vecka. När dessa inte längre kunde hemlighålla det inträffade, skyllde tidningarna på Whitaker själv, som de påstod skulle ha sagt ordet ”neger” under grälet.

För att gemensamt sörja och skapa ett minne av den mördade unga kvinnan, skulle en minnesmarsch hållas i Minneapolis nästa lördag.

Nu har arrangörerna ställt in minnesmarschen efter hat och hot från anhängare till de afrikanska klanerna.

Familjen känner sig inte trygg. Och vem kan klandra dem för det?” skriver arrangörerna.

Många BLM-anhängare blev glada över att den vita kvinnan mördats.

Användaren Eric Albany skrev på sociala medier att världen nu är lite säkrare när ”rasisten” Whitaker är död.

En person vid namn Josh Long skrev: ”Jag kan inte tycka synd om någon som använde sig av ett rasistisk ord och betedde sig som en jävla idiot.

En annan användare skrev på Facebook att ”Black lives matter” och varnade vita människor för att ”ni andra står på tur”.

Brian Matthew skrev att den mördade 24-åringen ”borde ha tänkt på sin son innan hon öppnade sin rasistiska jävla mun”.


  • Publicerad:
    2020-07-15 21:45