UTRIKES. Den antivita svart makt-rörelsen Black Lives Matter, BLM, har kopplingar till 60-talets kommunistiska terrorism. Den dömde judiske terroristen Susan Rosenberg sitter i styrelsen för den vänstergrupp som officiellt hanterar donationer till BLM.

Susan Rosenberg, en dömd terrorist som sitter i styrelsen för Thousand Currents som hanterar donationer till BLM. Skärmbild: Youtube.

Den antivita svart makt-rörelsen Black Lives Matter, BLM, som samarbetar med Antifa i försöken att destabilisera västvärlden finansieras till stor del via donationer. Donationer som görs på BLM:s webbplats hanteras av vänstergruppen Thousand Currents i vars styrelse den dömda terroristen Susan Rosenberg sitter, skriver Washington Examiner.

Rosenberg stod som vice ordförande för styrelsen på gruppens hemsida tills den togs ner efter att tankesmedjan Capital Research Center uppmärksammat saken. Den finns dock sparad i ett arkiv på nätet.

Susan Rosenberg är en tränad judisk terrorist som på 60-talet var aktiv i den radikala vänsterrevolutionära militanta gruppen känd som May 19th Communist Organization och senare ansluten till terroristgruppen Weather Underground.

Tidigare har Alicia Garza som är en av de tre grundarna till BLM vid upprepade tillfällen uttalat att den dömde polismördaren och efterlyste inhemske terroristen Joanne Chesimard, även känd som Assata Shakur, är en av hennes viktigaste inspirationskällor.

Rosenberg misstänks ha hjälpt Shakur, som står på FBI:s lista över mest eftersöka terrorister, att rymma från fängelset.

Rosenberg dömdes till 58 års fängelse och avtjänade 16 år innan hon blev benådad av president Bill Clinton i januari 2001.


  • Publicerad:
    2020-07-11 13:35