UTRIKES. ”Motbjudande” polisinsats för att skydda BLM-målning när våldet i New York eskalerar.

Gatan utanför Trump Tower i New York. BLM-målningen ”vandaliserad” för andra gången på en vecka då lite blå färg kastats över den i ett misstänkt ”hatbrott”. Skärmbild: Youtube.

New Yorks borgmästare Bill de Blasio rapporteras ha vikt tre polisskift med nio polismän vardera åt att skydda Black Lives Matter (BLM) -målningen på gatan utanför skyskrapan Trump Tower.

Bernard Kerik, som var polismästare i New York under den tidigare borgmästaren Rudy Giuliani, slog bakut på Twitter när han fick höra om den extrema polisinsatsen för att skydda de målade bokstäverna.

Kerik, som förutom att ha skrivit flera storsäljande böcker om polis- och rättsväsendet i New York, är en flitig kommentator i polisfrågor.

Nu kritiserar han hårt de Blasios prioriteringar:

Våld, skjutningar och mord ökar i New York City och den där pajasen sätter tre polisledare och 24 poliser för att vakta en målning! SJUKT.

Afrikanen Derrick Gibson som satsar på att bli näste borgmästare i New York bekräftar det Kerik hört.

Det är sant. Jag var precis där och pratade med poliserna, de säger att de får betalt för att sitta barnvakt åt färg och inte glada över det.

Flera andra kommentatorer kallar de Blasios prioriteringar ”bisarra” och många kritiker tycker att han slösar stora resurser på ingenting, fast polisens budget nästa år kommer att minskas med en miljard dollar, samtidigt som brottsligheten ökar kraftigt.

En advokat i Houston, Howard Steele, kritiserade de Blasio med att skriva att ”han använder sin minskade budget för att vakta sina konst- och hantverksprojekt istället för New York-bornas liv”.

”Poliser som vaktar en målning åt en rörelse som hatar poliser. Sug på den ironin. Och BLM vill avfinansiera och avskaffa polisen, men de har inget emot att polisen vaktar DERAS målning. Den här världen har blivit galen”, lyder en kommentar.

Den 9 juli hjälpte de Blasio och hans afrikanska hustru Chirlane McCray i ett publicitetsevenemang bättra på färgen på gatumålningen, efter att någon tre dagar tidigare hade spillt eller ”vandaliserat konstverket” med röd färg, i vad som misstänks vara en kommentar om att ”svarta liv orsakar blodsutgjutelse” på grund av afrikaners kraftiga överrepresentation i allvarliga våldsbrott.

RT News kommenterade det evenemanget med sarkasmen att Nobelpriset i medicin nu kommer att gå till Bill de Blasio för att han har upptäckt att covid-19 sprids överallt utom vid BLM-protester.

Afrikanskan Chirlane McCray med sin make, borgmästare Bill de Blasio, restaurerar färg tillsammans med svart makt-aktivister utanför Trump Tower 9 juli. Skärmbild Youtube.


  • Publicerad:
    2020-07-18 09:00