TERRORISM. Brooklynbaserade Antifa skapar våld i hela USA, skriver Eric Striker på National Justice.

Medan amerikanska städer står i brand och människor öppet mördas på gatorna av de som protesterar mot George Floyds död, har det rapporteras väldigt lite om exakt vilka det är som är ansvariga för våldet. Detta bortsett från Donald Trumps tweets om att kravallgrupperna leds av ”Antifa” (Anti-fascisterna) – en paraplyterm som anarkistiska organisationer använder i propagandasyfte när de försöker vinna vänsterliberalt stöd för paramilitära anfall som de utför mot nationalistiska demonstranter och Trump-anhängare.

Systemmedierna har spelat sin roll i att avsiktligen mörka exakt vilka grupper det är som uppviglar till kravallerna och mördandet, genom att hävda att ”Antifa” inte är en grupp, vilket är en lömsk halvsanning. Poliskällor, Andy Ngô och Fox News har identifierat två organisationer som spelar en aktiv roll i blodbadet: The Revolutionary Abolitionist Movement (Revolutionära abolitioniströrelsen) och The Base.

Dessa två grupper är sammanlänkade och underblåser och organiserar för tillfället våldet i New York City-området.

Revolutionära abolitioniströrelsen och The Base

Khalid Robinson och Elysa Lozano, 2013.

The Base, vars Facebooksida nu uttryckligen uppmanar folk att begå våldshandlingar, har en ”organisationslokal” förlagd till 1286 Myrtle Avenue i Bushwick, Brooklyn.

Enligt rapporter i en Brooklynpublikation från 2013 leds detta ”anarkistkollektiv” av Elysa Lozano, forskarassistent vid LaGuardia Community College, som är öppen med sina extremistiska åsikter; samt Khalid Robinson, en man som enligt en intervju i en anarkistisk podcast organiserar Revolutionära abolitioniströrelsen i New York City.

Robinson som står till vänster i bilden ovan, har en ”Antifa”-tröja på sig, som såldes under insamlingskampanjen till  Tinley Park 5. De var en grupp anarkister som greps 2012 efter att ha utövat brutalt och överlagt våld genom att med hammare misshandla tio personer i Illinois-förorten Tinley Park.

Enligt intervjun i podcasten ”Solecast”, hjälpte han till att skapa The Base som ”en plats för anarkister att träffas”.

Det är inte känt hur mycket kriminella aktiviteter som planeras på adressen, men den är en magnet för vänsterextremister från hela landet och utlandet.

Gruppen använder bilder av explosioner i sitt emblem, och har nära kopplingar till den kurdiska terroristmilisen i Syrien, YPG, som har militärutbildat många amerikanska anarkister i metoder som tveklöst används under de pågående kravallerna.

Platsen används också som utgångspunkt för grupper som NYC:s Anarkistiska Svarta Korset, som består av ”Antifa”-medlemmar och används som en öppen organisation för att samla in pengar och skriva brev till fångar.

Ett fotografi som erhållits via privatspanare visar maskerade ”Antifa”-medlemmar som systemmedia hävdar inte existerar, poserande framför The Base.

Antifa utanför The Base på 1286 Myrtle Ave. i Bushwick, Brooklyn.

Beträffande Khalid Robinsons revolutionära abolitioniströrelse, döljer de inte vad de syftar till. Som Fox News Lara Logan har rapporterat, vill de utöva rasligt våld mot vita människor och godtyckligt utvalda polismän för att som de säger störta den ”vita makten”.

Gruppen har två flaggor, en föreställande en röd AK-47 automatkarbin mot en svart botten, och en annan som föreställer en röd stjärna med förkortningen RAM.

National Justice fick tag i en bild med maskerade RAM-medlemmar som poserar med hagelgevär, AK-47:or, machetes och en ”Antifa”-flagga.

Denna grupp har varit aktiv i många år, och sprider öppet och fritt sin våldspropaganda på sociala medier, samtidigt som FBI nyttjar alla resurser för att jaga inbillade ”vit makt-terrorister”.

Omfattningen av deras terroristverksamhet är okänd, men de har varit mycket aktiva i George Floyd-kravallerna vilka de kallar för en ”svart befrielserevolt”, och de har avdelningar över hela landet.

Relaterade ”Antifa”-extremister i Brooklyn
Christian Erazo är en annan viktig figur som organiserar anarkistiskt våld i New York City.

Erazo – till höger i bilden ovan, i den röda och gröna bandanan när han spelar in en video som berättar om planerna att störa kollektivtrafiken – noterades av National Justice i januari då han var delaktig i planeringen av 31 januari-kravallerna i New Yorks tunnelbana. Trots denna rapportering vidtog varken New Yorks polisdistrikt eller FBI några åtgärder vare sig mot individerna som planerade kaoset, eller mot synagogan som lät dem hålla sina planeringsmöten hos dem.

På det här konsertfotot ser man Erazo som håller i ”antifa”-flaggan.

Erazo är sångare i punkbandet (A) Truth och är delaktig i ledningen för en mångfald våldsamma anarkistiska projekt, som Brigada 71 (en vänsterextrem grupp fotbollshuliganer som stöder laget New York Cosmos) och NYC Antifa. Brigada 71 tillbringar mycket tid på East River Bar, ett populärt tillhåll för vänsterextrema fotbollshuliganer, på 97 South 6th Street i Brooklyn.

Båda grupperna uppmanar på sociala medier för närvarande till våld och de står ägarna till The Base nära, som låter dem använda deras lokaler för sina aktiviteter. Träffpunkter som The Base spelar en viktig roll för att förse dem med färska rekryter eftersom platsen är synlig i området, vilket inbjuder nyfikna och uttråkade hipsters och radikaliserar dem i de snabbt gentrifierande kvarteren.

Under många år använde Erazo en lagerbyggnad på 258 Johnson Avenue i östra Williamsburg, kallad The Swamp (”Träsket”), för att ha till punkbandsspelningar som skulle tjäna som rekryteringsbas för nya anarkister. Medan Erazo och hans vänner gjorde sitt bästa för att hålla platsen hemlig, listade en hipsterpublikation The Swamp så sent som 2015 som en cool plats att höra musik på. Erazo namnges uttryckligen som dess ”grundare”.

Enligt en källa som är bekant med anarkiströrelsen, användes byggnadens gym – när det inte spelades musik – till paramilitär träningsverksamhet. Även om det inte verkar förekomma några fler konserter i Träsket, är det okänt om dessa anarkistiska grupperingar fortfarande använder lokalerna för andra aktiviteter.

Det verkliga skälet till att det är svårt att åtala ”Antifa”
Många amerikaner har klagat på att varken polisen eller FBI verkar vara intresserade av att undersöka eller åtala anarkistiska paramilitära grupper, även när de leder de värsta och mest dödliga kravallerna i modern historia.

Detta beror inte på att det är svårt att ta reda på vilka dessa individer är. Det beror på statskorruption och förmåner. Ett stort antal anarkister är söner och döttrar till politiker, bankirer, domare och andra elitpersoner med nätverk, vilket gör dem immuna från konsekvenser av deras brott.

Nyligen greps New York Citys borgmästare Bill De Blasios egen dotter bland de upploppsmakare i staden han styr över. Vice presidentkandidaten och senatorn från Virginia Tim Kaines son är ett annat exempel. En ”Antifa”-organisatör avslöjades av National Justice vara barnbarn till en domare och brorson till en kongressledamot som nu också är domare.

Ken Klippenstein, en bloggare som är anhängare till de anarkistiska grupper som kallas ”Antifa”, avslöjades av dokument som läckt från FBI-agenter med uppgifter rörande en pågående utredning om aktiviteter utförda av dessa våldsamma extremister.

I och med det uttryckliga stödet från i praktiken varje institution i Amerika för dessa terroristgrupper, tillsammans med deras kopplingar till mäktiga personer, framstår Donald Trumps skrävlande om att klassa dem som en terroristgrupp som inget annat än tomt prat.

/Eric Striker

Ursprungligen publicerad på National Justice.


  • Publicerad:
    2020-06-05 15:30