LÖSNING PÅ RASFRÅGAN. Den senaste tidens raskravaller har lett till att Ghanas minister för turism nu ber sina rasfränder att åka hem till Afrika.

Ghanas minister för turism, konst och kultur – Barbara Oteng-Gyasi – har kommit med en möjlig lösning på rasproblematiken mellan vita och afrikaner i Västvärlden. Om detta rapporterar ryska RT på Instagram.

— Kom hem, bygg ett liv i Ghana, du behöver inte stanna för evigt där du inte välkommen, sa hon under en minnesmanifestation i det västafrikanska landet för afroamerikanen George Floyd, som dog förra månaden i samband med ett polisingripande.

Barbara Oteng-Gyasi menade även att ”rasismen” i USA är ”en dödlig pandemi”.

Ghana startade förra året ett projekt kallat ”Year of the Return” vars syfte var att afrikaner i diasporan skulle återvandra till landet.

Initiativet ledde till att tusentals afrikaner besökte Ghana. I år har ett uppföljarprojekt startat kallat ”Beyond the Return”, vars syfte är likadant som förra årets.

— Vi fortsätter att hålla armarna öppna och erbjuda alla våra bröder och systrar att komma hem. Ghana är ditt hem. Afrika är ditt hem, fortsatte ministern i ett utspel som många nationella och invandringskritiker nog kan hålla med om.

Protesterna i kölvattnet av George Floyds död har stundtals varit mycket våldsamma. De har även spritt sig från USA till Europa, bland annat Storbritannien och Sverige. Under gårdagen var det fulla upplopp i Göteborg där företrädesvis invandrare drabbade samman med poliser, medan de förstnämnda även vandaliserade butiksfönster samt brände bilar.

 


  • Publicerad:
    2020-06-08 19:20