FRANKRIKE. Idag sörjer tusentals fransmän den mördade läraren Samuel, som i fredags blev halshuggen av en islamistisk terrorist. Samtidigt demonstrerar tusentals afrikaner i Paris för att få medborgarskap och ökad invandring. 

Fransmän minns den mördade läraren med kampanjen ”Jag är Samuel”. Foto: Twitter.

I fredags kunde Nordfront rapportera om ett terrordåd, där en islamistisk terrorist halshögg en lärare på väg hem från jobbet. Anledningen till dådet var att läraren, Samuel Paty i samband med en lektion om yttrandefrihet, hade visat en karikatyr av profeten Mohammed.

Idag demonstrerade tusentals fransmän till minne av den mördade Paty. Bilder från demonstrationerna tillsammans med folks kondoleanser, har spridits på sociala medier med taggen ”Je suis Samuel”, (Jag är Samuel). Även under många av demonstrationerna runt om i landet har folk burit på plakat och skyltar med samma text.

Vid halv fyra-tiden idag höll man en tyst minut för Paty vid torget Place de la République i Paris. Därefter följde applåder och folk började sjunga nationalsången. Liknande manifestationer har hållits i bland annat Lyon, Nantes och Bordeaux.

Terroristen sköts till döds av polisen under insatsen i fredags, han ska innan detta ha hotat poliser med ett luftgevär. Ytterligare 11 personer har gripits misstänkta för inblandning i dådet, däribland terroristens bror, föräldrar och en anhörig till en av eleverna som fick se Mohammed-karikatyren.

Alla invånare i Frankrike verkar dock inte vara lika bekymrade över terrormordet på Paty. Under gårdagen, det vill säga dagen efter terrormordet, demonstrerade tusentals illegala invandrare i Paris för att få medborgarskap.

Afrikanernas demonstration organiserades av ett kommunistiskt parti som kallas NPA, medlemmar från vänsterpartiet LFI, en svart-makt organisation som kallas sig ”Svarta västarna” och ett afrikanskt parti som kallas PIR.


  • Publicerad:
    2020-10-18 19:15