PROSEMITISM. Att förbjuda Antifa kommer att leda till nazism, skriver New York-juden Ari Paul för israeliska Ha’aretz.

Karl Radek (1885–1939), judisk marxist och upprorsmakare i tyska och polska vänsterrörelser, som senare hade en framstående roll vid bildandet av Sovjetunionens kommunistiska international grundad 1919. Bakom honom: Judiska organisationer vid Marsovo Pole i Petrograd, Ryssland, 1919. Även inklippt: Moderna Antifaflaggor. Bildmontage.

Den israeliska tidningen Ha’aretz publicerar en debattartikel i vilken den judiske journalisten Ari Paul uppmanar alla judar att stödja Antifa, för kritik mot Antifa är kritik mot judar, skriver han.

Därför måste även USA:s president Donald Trump bekämpas, eftersom han har sagt sig vilja terrorklassa den vänsterextrema och våldsbejakande terrorrörelsen Antifa. Trumps kamp mot Antifa är antisemitisk, menar Ari Paul.

För att ge läsarna en förståelse för problematiken exemplifierar Paul den judiske Antifa-anhängaren och husockupationsaktivisten Joel Feingold som togs in till förhör av polis den 3 juni. Anledningen till förhöret var att Feingold under större delen av dagen hade brutit mot New Yorks utegångsförbud och deltagit i kravallerna som sägs protestera mot ”polisens rasism och brutalitet”.

Det kom som en chock för både Feingold själv och för Ari Paul att han blev intervjuad av en FBI-agent om sina politiska åsikter. Trots att Feingold hade begått brott, greps han inte för dessa. Allt polisen ville, skriver Paul, var att Feingold skulle hjälpa dem att få veta vilka det var som hade kapat protesterna, det vill säga arrangerat, finansierat och utfört dem.

Feingold berättade ingenting för vare sig polis eller FBI-agenten.

— Det hade en obehaglig auktoritär känsla över sig, Att en FBI-agent frågade om politiken relaterad till situationen kändes auktoritärt. Detta är ytterligare bevis på den här regeringens ökande totalitarism och flirtande med fascism, berättade Feingold för Ari Paul.

Enligt Ari Paul är Joel Feingold inte ensam om att ha trakasserats av polisen genom att få frågor om sitt samröre med Antifa, och det är Donald Trumps fel att Antifa granskas av polisen, skriver han. Presidenten är trots allt den som från sin talarstol har pekat ut Antifa som ett samhällsproblem och att han skulle klassa dem som en ”inhemsk terroristorganisation”.

Paul anser att Trump är fel ute: Inte bara kan det vara så att hans försök till terrorklassning är olaglig, menar Paul, den är också ogrundad, för enligt Paul finns ingen Antifa-organisation som har någon ledare, struktur, inga lokaler som utgör dess organisationsbas och inget medlemsregister, hävdar han. Antifa ”finns inte” i form av organiserade människor; istället är det ”en ideologi”.

Varje försök att förtala antifascism är enligt Ari Paul detsamma som att försvara fascism som någonting bra. Men att ge sig på antifascistiska personer och utse dem till syndabockar och de pågående kravallernas dolda hand är direkt antisemitiskt.

Som bevis för det hänvisar Paul till att den judiska lobby- och förföljelseorganisationen ADL sagt att ”konspirationsteorier” om att George Soros finansierar upploppen är kopplade till de högerextrema antisemiterna i USA, sådana som bland annat arbetar på neokonservativa nyhetsbolaget Fox News, och ”högerextrema” gäster som släpps fram för att få sprida sin antisemitism på bästa sändningstid:

Paul kritiserar även Fox News nyhetsankare Tucker Carlson som ofta uttrycker invandringskritiska åsikter och ”flirtar med vit nationalism”, för att han kritiserar Trump för att ha gjort för lite för att stoppa de pågående våldsamma upploppen i USA och skyller ”Vita husets svaghet” på Trumps svärson Jared Kushner, administratonens ”mest framstående jude”, som Ari Paul skriver.

Inte nog med det, Trumps antisemitism har nu blivit så tydlig att han öppet har uttryck beundran för en av USA:s största industrialister, biltillverkaren, ”nazistanhängaren, rashygiensförespråkaren och ökände antisemiten Henry Ford”.

Enligt Paul och andra skribenterHa’aretz, är det istället ”vit makt” som nu håller på att störta USA i ett inbördeskrig. Det är samma åsikt som den judiska tidningen Sydsvenskan igår släppte fram i ett ”debattinlägg”, som dock är en debattartikel införskaffad från USA som tidningen fått översatt och har rubriken Medan grupper långt ut till höger hoppfullt talar om ett ’raskrig’ gör Trump ingenting för att dämpa deras entusiasm. Tvärtom.

Anti-fascistiska rörelser på vänsterkanten” (Paul undviker ordet vänsterextremist) ”har försvarat judar när konventionella liberala regeringar har svikit dem”, skriver han, och har även samtalat om saken med Mark Bray, författare till boken Antifa: En antifascistisk handbok.

— Det skulle inte finnas någon antifascism om det inte fanns fascism, och den politik som antifascistiska grupper utvecklade insåg att självförsvar måste tas på allvar på grund av de fasor som fascism och nazism spridit, säger Bray.

Black Lives Matter ”försvarar sig mot fascism” i Baltimore, 2015.

Blygsamt skriver Ari Paul att ”judar lider inte av samma extrema ekonomiska diskriminering och statligt våld som afroamerikaner gör. Men vi lever fortfarande med minnet av hur fascism i regeringsställning behandlade oss”.

När Trump så snabbt går från att fördöma plundringar till att skymfa antifascismen och ”vänsterprotester”, försöker han göra mer än att spela på sin väljarbas sämsta instinkter: Han försöker vända upp-och-ned på orsak och verkan, legitimera anklagelser av offren, att främja motsägelsefulla tolkningar, demonisera aktivism och förvirra efterkrigstidens moraliska kompass som ser kamp mot fascismen som något fundamentalt gott.

Därför anser Ari Paul att alla judar måste bekämpa ”fascisten” Trumps svartmålning av Antifa, för att kritisera Antifa är antisemitiskt.


  • Publicerad:
    2020-06-08 21:00