ANTIVIT RASISM. Guvernören i Minnesota ”känner på sig” att det är vit makt som gör upploppen i Minneapolis, USA.

Tim Walz. Foto: (CC0) och skadegörelse i Minnesota. Skärmbild: Youtube. (Bildmontage.)

Minnesotas vänsterextrema guvernör Tim Walz säger efter fyra nätter i rad med upplopp utförda av afrikaner och andra rasfrämlingar, att vit makt-rörelsen ”delvis kan” stå bakom och ha utfört upploppen.

Walz anger sina egna ”misstankar” som skäl för detta.

Tim Walz hävdade detta när en journalist frågade honom om han trodde att människor från ”vit makt-rörelsen” nu strömmar in i Minneapolis för att ”förstöra staden”.

— Jag kan bestämt inte personligen bekräfta detta. Efter vad jag har sett av detta är mina misstankar ändå att, ja, så är är det, sade Walz, och hävdade att det fanns ”obekräftade rapporter” som stödde hans antagande.

Den demokratiske guvernören sade också att han har emottagit underrättelserapporter från federala myndigheter om att olika element, inklusive drogkarteller ”drar fördel av kaoset”.

Konstig vit maktrörelse bestående av svarta afrikaner
Dessa påståenden har mött en hel del hån i sociala medier, skriver RT News:

Bilder och filmer som visar afrikaner som vandaliserar byggnader och klottrar ned dem med anarkistsymboler, Black Lives Matter och slagord mot polisväsendet som ”ACAB” och ”Kill da police” är, påpekas det, inte riktigt de ingredienser som brukar förknippas med den så kallade vit maktrörelsen.

En del kommentatorer, påpekar RT News säger att protesterna och kravallerna både i Minneapolis och över hela USA åtminstone delvis har koordinerats av Antifa och andra vänsterextremistiska grupper.

Walz tror att situationen kommer att förvärras. Inför väntat intensifierade kravaller under lördagskvällen väntas Nationalgardet sätta in ungefär 1 700 soldater, 700 fler än vad som tidigare planerats.

Tim Walz anses vara ”politiskt flexibel” men har blivit allt mer vänsterorienterad och står för tillfället väldigt långt till vänster.

Från att tidigare ha förespråkat bakgrundskontroll av flyktingar från Syrien, började han 2017 allt tydligare förespråka ökad invandring, vidare sjukvårdsreformer, och han stöder numera den judiska lobbyns förslag att skrota delar av konstitutionens tillägg rörande rätten att bära vapen.

Tim Walz har av sionister och judar kritiserats för att främja islamistisk jihad i USA och bekämpa ”islamofobi”.


  • Publicerad:
    2020-05-30 15:55