UTRIKES. Twitterkontot ”OC Antifa” gick under söndagen ut med att kontot egentligen var styrt av nationella, som infiltrerat de vänsterextrema kretsarna sedan 2017. Vänsterextremister får panik och Twitter har stängt ner kontot. 

Det amerikanska, socialdemokratiska partiet (DSA) varnar vänsterextrema på Twitter efter att ett infiltratörs-konto avslöjat sig. Det var kontot ”OC Antifa” som under söndagen avslöjade att kontot tillhörde nationella, som har infiltrerat vänsterextrema kretsar på Twitter sedan 2017.

”Lystring Antifa ’kamrater’: idag avslutas en nästan tre år lång operation. Vår infiltration av er rörelse har lyckats och ansiktet samt identiteter på alla som har deltagit i eller finansierat marxistiska eller uppviglande aktiviteter, har upptagits”, skriver OC Antifa och fortsätter:

”De otaliga patrioter vars liv ni har förstört, och vars familjer ni har terroriserat, kommer slutligen få sin hämnd. Det amerikanska folket kommer inte längre att tolerera er Röda terror och subversion av allt vi håller kärt. […]”

Vidare berättar kontots ägare att man har identifierat både lokalpolitiker och akademiker som sympatiserar med Antifa. Avslutningsvis skriver man ”Njut av fängelset!”.

Vänsterextremister på Twitter har uppmanat varandra att blockera och rapportera kontot, som sedermera har blivit nedstängt av Twitter. Kontot, som alltså har samlat information om det i USA snart terrorstämplade Antifa, bryter uppenbarligen mot Twitters regler.


  • Publicerad:
    2020-06-01 21:45