USA. Donald Trump uppges ha tagit skydd i en bunker under Vita huset under de rasbaserade kravaller som drabbat landet.

USA har under den senaste tiden drabbats av omfattande och vitt spridda rasbaserade kravaller. Förutom svarta har även vita anarkister deltagit i upplopp, vandalisering och plundringar.

Kravallerna har även nått huvudstaden Washington, där landets president Donald Trump har sitt residens.

Kyrkan St. John’s Church, känd som ”presidenternas kyrka”, har även utsatts för graffiti och brandattentat.

Nu har det framkommit uppgifter till New York Times att Donald Trump tillsammans med sin fru Melania och son Barron under fredagskvällen vistades en knapp timme i en bunker under Vita huset. Uppgifterna sägs komma från en anställd på Vita huset.

Presidenten har som vanligt fortsatt att vara aktiv på Twitter under kravallerna. Han har där bland annat uttryckt att han tänker beteckna Antifa som en terrororganisation och att ”lamestream media” underblåser hatet och anarkin.

Under dagen har han även ringt guvernörer i olika delstater och krävt att de tar hårdare tag mot upprorsmakarna.

— Du måste arrestera och förfölja människor, du måste sätta dem i fängelse i 10 år, då kommer du aldrig att se sådant här igen, sa Trump enligt CBS News.

— Vi har alla resurser […] så jag vet inte vad ni håller på med, fortsatte han.

Olika teorier har uppstått på internet där många – vad det verkar likt presidenten själv – förundras över att polisen medvetet tillåter kravallerna. Varför de skulle göra det och vilken åtgärd de slutligen vill sätta in är dock oklart.


  • Publicerad:
    2020-06-01 19:35