RASKRAVALLERNA I USA. En tankbil plöjde rakt emot en människomassa med demonstranter i Minneapolis som svarade med att attackera chauffören.

Videokälla: World Star Hip Hop.

En tankbil rusade mot en folkmassa bestående av uppskattningsvis 5 000 till 6 000 demonstranter i Michigan på söndagen, lokal tid.

Tankbilen uppges ha saktat ned för att det hade rests ett mycket stort väghinder längre fram på bron, för stort för tankbilen att passera.

När tankbilen saktade ner klättrade demonstranter upp på tankbilen, krossade vindrutan och började misshandla chauffören.

Minnesotas räddningstjänst meddelar att den oidentifierade föraren greps och fördes till sjukhus med icke-livshotande skador.

Räddningstjänsten säger att det är anmärkningsvärt att inga av demonstranterna verkar ha blivit allvarlig  skadade.

Flera frågetecken
Folkmassan med demonstranter hade samlats på båda körfält på  I-35W bron i Minneapolis. Myndigheterna hade stängt av motorvägen vid femtiden på eftermiddagen, lokal tid.

Man vet inte hur tankbilen hade tagit sig in på den avstängda vägen. Den uppvisar inga skador som antyder att den skulle ha kört på ett av de väghinder som hade rests i båda ändar av brons infarter.

Man vet heller inte om det har förekommit brister i säkerheten vid den arrangerade demonstrationen.

Minnesotas guvernör Tim Walz sade senare att chauffören har fått lämna sjukhuset och nu är i polisens förvar, rapporterar Reuters och RT News.

Det är ännu oklart vem eller vilka som ligger bakom tankbilsincidenten, men händelsen var spektakulär nog att ge massmedierna i USA mycket uppmärksamhet; i synnerhet som det finns en stor mängd filmupptagningar från händelsen, både från marken och från luften.

Demonstrationen sägs vara arrangerad för att protestera mot polisvåldet som riktades mot en afrikan, George Floyd.

Varför inga kravaller eller demonstrationer genomförts efter att den icke namngivne 20-årige afrikanske sjukvårdare som på ett privat äldreboende – också i Michigan – med knytnävar skrattande brutalt misshandlade försvarslösa ålderssvaga vita män, har ännu inte fått sin förklaring.

Källa: Twitter.

Källa: Twitter.

Källa: Twitter.

 


  • Publicerad:
    2020-06-01 07:40