USA. Vänsterextremister ockuperar stadsdelar i Seattle efter att en polisstation övergivits. Ockupanterna har nu förklarat området som självständigt från resten av USA. Vidare uppges anarki råda i området och Trump hotar att kalla in militär. 

”Capitol Hill Autonomous Zone” Foto: Ochlo (CC BY SA 4.0)

Vänsterextremister har ockuperat ett område i den amerikanska staden Seattle efter att polisen övergivit en polisstation. Ockupanterna utropar området som en polisfri zon och som självständigt från resten av USA.

Området som nu är flera kvarter stort kallas ”Capitol Hill Autonomous Zone” och förkortas ”CHAZ”. Den polisfria och ”antifascistiska” zonen vaktas av vänsterextremister beväpnade med automatkarbiner och dess gränser skyddas med olika former av barrikader.

Ambitionen tycks vara att stänga ner polisstationen och att anarki ska råda i området, det vill säga att inga lagar kommer att efterföljas och att polis eller andra statliga myndigheter inte ska tillåtas verka i området.

Carmen Best, polischef i Seattle uppger att polisen inte längre har möjlighet att svara på larm om ”våldtäkter, rån eller någon annan sorts våldsbrott” i det ockuperade området. Vidare uppger Breitbart att larm till polisen har tredubblats sedan ockupationen.

President Donald Trump riktar stark kritik mot såväl poliskåren som stadens borgmästare Jenny Durkan eftersom de inte kunnat upprätthålla lag och ordning. Trump kallar även ockupanterna för terrorister.

I ett uttalande till Fox News försäkrar presidenten att han kommer att lösa situationen. Uttalandet är enligt Samhällsnytt ett tecken på att Trump kan komma att kalla in militären.

— Vi kommer ordna att situationen om de [de politiska ansvariga i Seattle] inte gör det, säger Trump till Fox News.

”Gör oss säkra. Gå tillbaka till din bunker. #BlackLivesMatter”, skriver Durkan som svar på Trumps uttalande om den illegala ockupationen.

Trots att självaste presidenten bekräftat ockupationen gör judisk media som CNN allt för att försöka sprida fake news om att allt är som vanligt i Seattle.


  • Publicerad:
    2020-06-13 23:45