SEATTLE. På onsdagen marscherade en mobb med BLM-revolutionärer och Antifa-terrorister genom att bostadsområde i amerikanska Seattle där de högljutt krävde att vita invånare skulle lämna sina hem och överlåta dem åt svarta.

En skränig mobb bestående av BLM-revolutionärer och Antifa-terrorister marscherade på onsdagen genom ett bostadsområde i amerikanska Seattle där de högljutt krävde att vita invånare omedelbart skulle ge upp sina hem och överlåta dem åt svarta istället, skriver News.com.au.

En video som publicerats på Twitter visar hur mobben taktfast skanderar ”black lives matter” innan en man lösgör sig ur hopen och börjar ropa ut sitt hat och vrålar att de vita bor i en historiskt svart del av staden där de sparkat ut de svarta för att ta deras plats.

— Vet ni att innan ni vita arslen kom hit bodde bara svarta människor här? Vet ni att innan folk som ni kom hit och köpte upp allt land från svarta människor för mindre än det var värt och kastade ut dem så att ni kunde bo här? Vet ni det?

— För om ni inte visste det, så gör ni det nu. Gör något åt det!

En kvinna med megafon ropar att de vita ska ge de svarta tillbaka deras hem.

— Ge svarta människor tillbaka deras hem! Min familj bodde tidigare i det här grannskapet men drevs ut och nu sitter du där uppe och har det gott med dina vita vänner, ylar hon.

Mobben passade även på att i sedvanlig ordning sprida förstörelse omkring sig. När en vit man förmodas ringa polisen för att berätta att ett fönster på hans företag krossats, omringas han av en grupp hotfulla aktivister som ropar att han är en rasist.

— Du är rasist, du är rasist, kontrollera ditt privilegium, ropar en av aktivisterna.

I veckan avgick Seattles polischef, Carmen Best, efter att kommunfullmäktige godkänt att polisen reducerades med inte mindre än 100 poliser. För närvarande har staden runt 1 400 poliser.

Stadens borgmästare Jenny Durkan – som i juni lät vänsterextremister ockupera ett område i Seattle och utropa det som självständigt från resten av USA – utkämpar nu en strid i delstatens högsta domstol efter att medborgare som vill se henne sparkad lyckats samla in 30 000 underskrifter.


  • Publicerad:
    2020-08-16 09:50