POLITIK. Eleverna vid grundskolan Gladwyne i Pennsylvania tvingas att läsa vänsterextrem propaganda om hur det är rasistiskt att sympatisera med polisen. De får också lära sig att även den som inte följer vänsterliberala nyheter gör sig medskyldig till rasism.

Även amerikanska barn så unga som sex år ska tvingas ta del av propaganda i form av barnböcker som ska lära dem om rasism, något som kritiseras av flera föräldrar.

”De här böckerna har väckt starka reaktioner bland en del föräldrar som har problem med deras politiska fokus”, skriver Elana Yaron Fishbein, mamma till två elever i ett brev till skoldistriktets styrelse och rektor och krävde samtidigt att man slutar upp med propagandan, enligt Summit News.

Enligt den upprörda mamman så lär skolan barnen att det är en form av rasism att stänga av CNN och att till och med hata sina egna föräldrar eftersom de matas med skuld för att de är vita.

Att hata sina föräldrar bara för att de är vita. Barnen är vita, och då är de automatiskt priviligierade och dåliga. (Skolan) lär ut det här till små barn!”, konstaterar Fishbein upprört i brevet.

Efter gripandet av den svarte brottslingen George Floyd, som dog i samband med detta, så har flera amerikanska skolor ändrat sina läroplaner för att anpassa dessa efter krav från svarta etnoaktivister från rörelsen Black Lives Matters där stort fokus ska läggas på vit skuld.

Skoldistriktet i fråga arbetar exempelvis med en vänsterextrem gruppering som kallar sig för ”Teaching Tolerance” i syfte att baka in antirasism i skolundervisningen och i läroplanen där extra stort fokus ska ligga på USA och vita amerikaners rasistiska historia och nutid.

Enligt Fishbein är många föräldrar upprörda över att skolan indoktrinerar sina barn med vänsterextrem propaganda och antivit propaganda, men de flesta vågar inte säga någonting av rädsla för att bli kallade rasister.


  • Publicerad:
    2020-08-18 18:05