USA. Youtubern Rob Bliss har dokumenterat reaktionerna i vad han beskriver som ”USA:s mest rasistiska stad” när han håller upp en skylt med budskapet ”Black lives matter”.

Youtubern Rob Bliss i Harrison, USA:s mest ”rasistiska” stad. Skärmbild: Youtube.

Staden Harrison i delstaten Arkansas är enligt Youtubern Rob Bliss ”USA:s mest rasistiska stad”, med bland annat Ku Klux Klans högkvarter. Även Wikipedia skriver att ”det övervägande vita samhället är känt för sin historia av rasism, vilket inkluderar två rasupplopp under tidigt 1900-tal och en ökning av vit supremacist-aktiviteter under sent 1900-tal och tidigt 2000-tal” och att Harrison på grund av detta ”har beskrivits som den mest rasistiska staden i USA av flera källor”.

Rob Bliss ville därmed se vad reaktionerna skulle bli ifall han ställde sig i centrala Harrison med en ”Black Lives Matter”-skylt. I inledningen av videon ses han stå under en stor reklamanslagstavla med webbadresserna WhitePrideRadio.com och AltRightTV.com.

I klippet ses flera vita köra förbi med bil och ropa okvädningsord åt Bliss. Han kallas för alltifrån ”jude” till ”marxist”, ”förrädare”, ”terrorist” och ”kommunist”. Andra ropar ut ”white pride world wide”, att vita liv också har betydelse. En äldre herre säger åt Bliss att han kommer tillbaka om en timme och att det är bäst för honom själv om han då är borta. En annan äldre herre kallar BLM för ”det nya ISIS”. Anställda i den lokala WalMart-butiken ber honom också bestämt att avlägsna sig från platsen.

Se videon nedan:


  • Publicerad:
    2020-07-28 12:00