KULTURREVOLUTIONEN. Vid två tillfällen den senaste veckan har presidentadvokaten Giuliani riktat skarp kritik mot BLM, som han finner vara ”en inhemsk terrororganisation uppbyggd av mördare som hatar vita män”.

Rudy Giuliani, president Donald Trumps advokat och New York Citys förre borgmästare, avfärdade i veckan Black Lives Matter som en ”inhemsk terrororganisation” full av ”mördare” som ”hatar vita” och vill ”kullkasta vårt levnadssätt”.

Trump och tjänstemän i hans administration har visserligen varit kritiska till BLM-protesterna som pågår runt i landet, men ingen annan har hittills uttalat sig lika frankt som Giuliani har gjort under den senaste veckan.

Den förre borgmästaren för New York jämförde i ett framträdande i torsdagens Fox & Friends BLM med vänsterextrema Antifa, och kallade dem båda för ”inhemska terrororganisationer”.

Han fortsatte:

— Vet du vem som vet detta bäst? Afro-amerikaner. Jag fick dem faktiskt att berätta för mig varför de inte klassificeras som en terrorgrupp. Bara för att de är svarta kan ingen säga det.

Han tillade att BLM och andra liberala grupper ”hatar vita män i synnerhet” samt att de vill avskaffa den traditionella kärnfamiljen.

— Dessa är mördare och människor som hatar vita. De hatar vita män i synnerhet och de vill göra sig av med kärnfamiljen. De tycker inte att pappor är nödvändiga, sa han.

Giuliani betonade samtidigt att det är Black Lives Matter som grupp han har problem med, och inte själva frasens innebörd. Trots reservationer som dessa har hans kommentarer retat upp många vänsterliberaler.

Inte heller i en intervju på onsdagen för podden The Pod’s Honest Truth skrädde advokaten orden:

— Den här organisationen kan närapå betecknas som en inhemsk terrororganisation, sa han och tillade att det ur ett rättsligt perspektiv redan finns ”material till ett ganska bra fall” tillgängligt, baserat på gruppens agerande vid protester fram tills nu.

Giuliani har även innan detta uttalat sig kritiskt om BLM och har ett flertal gånger fått motta anklagelser om ”rasism”.


  • Publicerad:
    2020-08-09 22:10