KULTURREVOLUTIONEN. Webbsidan Zerohedge beskriver ett USA där våldsbrotten i stora städer florerar som aldrig förr, demoraliserade poliser begår självmord och medier mörkar med rapporter om ”fredliga protester”.

På webbsidan Zerohedge skildrar signaturen Tyler Durden ett USA i kaos och förfall.

Bilden som målas upp är en där större städer över hela USA vilka alla råkar vara styrda av demokrater härjas av upplopp, plundring och allehanda grov brottslighet. I dessa städer begår nu demoraliserade poliser en efter en självmord.

Durden ger mainstreammedier och vänsterpolitiker en stor del av skulden för utvecklingen:

Vad trodde de skulle hända? I veckor har mainstreammedier och många politiker på vänsterkanten ihärdigt prisat det kaos och våld samt de upplopp som har utspelat sig i alla större städer över hela USA.

Samtidigt har samma aktörer även demoniserat polisen och förespråkat att den bör ”avfinansieras”. Konsekvenser av detta agerande var oundvikligt. Sådana har också uppenbarat sig och de har varit dramatiska.

Durden, som värnar om den liberala demokratin och ser nödvändigheten av en stark och handlingskraftig polismyndighet som beskyddar samhällsbygget, ser inget behov av att problematisera denna myndighets roll i samhället.

Han fokuserar därför i sin artikel väldigt mycket på hur politiker och medier genom orättvis kritik demoraliserar poliser. Han pekar på två omskrivna fall där poliser begått självmord och utpekar mediers drev som den bakomliggande orsaken.

Någon ”våg av självmord” bland poliser, som Durden antyder, verkar dock inte finnas några belägg för.

I veckan har inte desto mindre två fall där poliser begått självmord rapporterats.

I tisdags chockade en nyligen befordrad polis i Chicago vid namn Dion Boyd hela staden när han sköt sig själv i huvudet:

Nyligen befordrade polisbefälet i Chicago, 57 år gamle Dion Boyd, hittades på tisdagsmorgonen död i västra delen av Homan Squares polisdistrikt efter ett pistolskott uppenbarligen avlossat av honom själv.

Och bara en dag senare, på onsdagen, beslutade en polis i New Jersey sig för att han hade fått nog:

En polisveteran vid Trenton tog sitt eget liv på en parkeringsplats under onsdagen, uppger tjänstemän vid Trentonpolisen.

Polisbefälet Daniel Pagnotta, en veteran med 21 års tjänstgöring bakom sig dog i morse i Plainsboro, enligt en talesman för staden.

Durden argumenterar att poliser som begår självmord i offentlig miljö innebär en tung symbolik för andra medlemmar av en poliskår som pressas alltmer – av en eskalerande grov brottslighet, vars existens medierna förnekar, samt av en tilltagande smutskastning av yrkeskåren från samma medier.

När det kommer till den ökade brottsligheten i stora amerikanska städer är så är den belagd. Reportern Alex Berenson uppger att kurvan för antalet mord stigit drastiskt ”i praktiskt taget alla större städer”.

Antalet mord har i år gått upp med 10 – 50 procent år för år i nästan varje stor stad – Denver, Phoenix, Los Angeles, Boston, Houston, St. Louis och Miami. Durden konstaterar att mordsifforna ”inte har stigit på det här viset sedan 1960-talet”.

I Minneapolis, där den kriminelle missbrukaren George Floyd dog under ett polisingripande den händelse som för mainstreammedier berättigar den senare våldsspiralen (vilken man samtidigt förnekar existerar) har kriminella utvecklat en särskild sorts fräckhet.

Antalet rån i staden har hittills i år ökat med 36 procent, bilstölder med 46 procent och ett stort antal av dessa brott har ägt rum helt ogenerat i fullt dagsljus.

Durden ser en stor del av orsaken till våldsspiralen i en aldrig tidigare skådad flathet från samhällets sida:

Att tolerera de upplopp, det plundrande och det kaos, som huliganer har ägnat sig åt, har varit ett stort misstag, för det inbjuder bara till ännu fler brott.

Och han återkommer till lögnpressens roll:

Mainstreammedier och många politiker till vänster fortsätter att referera till upploppen som ”fredliga protester” även fast var och en kan bevittna det våld som brukas.

Durden avslutar dock med att skriva om en etablerad politiker som i veckan skapade rabalder genom att föra in gatans råa verklighet i de fina salongerna:

När Jim Jordan under en utfrågning i Representanthusets justitieutskott spelade upp en video, vilken visar det våld som brukas under upploppen i amerikanska städer i idag ett våld som vem som helst kan bevittna på sociala medier skapade det stort rabalder och han har fått motta mycket hård kritik i mainstreammedier och av andra etablerade politiker för sitt tilltag.


  • Publicerad:
    2020-08-03 09:00