SVART VÅLD. Två systrar på väg in i en sportbutik uppmanas av en vakt att ta på sig ansiktsmask och desinfektera händerna, varpå kvinnorna slår vakten med en skräpkorg och knivhugger honom 27 gånger. Kvinnornas advokat åberopar självförsvar.

Jayla och Jessica Hill.

Jayla, och Jessica Hill, 18 respektive 21 år gamla, har båda åtalats för försök till mord av första graden och hålls sedan tisdagen arresterade utan möjlighet till frigivning mot borgen.

Händelsen, som fångats på övervakningskamera i sportbutiken Snipes i Chicagoförorten Lawndale, inträffade på söndagen just när butiken skulle stänga.

När kvinnorna skulle gå in i butiken, påminde en säkerhetsvakt dem om att affärens policy påbjuder handdesinfektion och applicering av ansiktsmask för samtliga kunder.

Han visade även dem hur de skulle gå till väga.

Uppmaningen ska ha gjort systrarna rasande och de angrep vakten. Den äldre systern anklagas för att ha knivhuggit honom 27 gånger med en kamkniv, medan hennes yngre syster höll honom i håret för att hindra honom från att röra sig.

Såväl butiksföreståndaren som vakten själv vädjade till de unga kvinnorna att sluta angripa vakten, men utan resultat.

När han till slut lyckades slita sig fri, ska systrarna ha sparkat honom i huvudet och på andra delar av kroppen, medan Jessica förklarade att han är en ”ho***ge som blivit kn***ad” av henne och hennes syster.

Trots sina skador lyckades vakten själv hindra paret från att fly från platsen innan polis anlände till platsen.

Mannen behandlas vid det närliggande sjukhuset Mount Sinai Hospital, där han konstateras befinna sig i ett kritiskt tillstånd även om han inte behöver opereras för sina skador på hals, rygg och armar.

Jayla har själv filmat delar av händelseförloppet, och ska på en av de filmsekvenserna bland annat kunna höras uppmana någon – förmodligen sin syster – att ”sparka skiten ur honom”.

Misshandeln med skräpkorgen samt de 27 knivhuggen finns dokumenterade av butikens övervakningskamera.

Filmar själv misshandeln – då måste det vara självförsvar
Kvinnornas advokat hävdar att de agerade i självförsvar, och argumenterar att eftersom Jayla filmar åtminstone en del av konflikten, så är det omöjligt att anta att hon deltar i ett planerat mord.

Om hon hade gjort det, skulle hon inte vilja skapa videobevis för brottet, resonerar han.

Flickorna är bipolära, uppger advokaten för domstolen. Båda har just tagit sin examen från ett statligt college, och lokala medier beskriver dem som ”fästa vid skolan”.

Domstolen har nekat systrarna frigivning mot borgen, och noterar att även om de inte har ett brottsregister, så indikerar ”det blotta antalet” knivhugg något ”alltför slumpmässigt och snabbt eskalerande” för att deras frigivning ska kunna ske under ”omständigheter som skyddar allmänheten”.

Domaren Mary Marubio kommenterade på tisdagen:

Den totala slumpmässigheten i detta…den är skrämmande.

Medan lokala medier rapporterar att ingen av systrarna finns i något brottsregister, noterar webbsidan Heavy.com att Chicagos Polismyndighet har en rapport om Jessica Hills arrestering i oktober 2017 för grov misshandel med dödligt vapen. Hon frigavs då mot en borgen på 1500 dollar.


  • Publicerad:
    2020-10-31 10:05