USA. Den amerikanska farsdagshelgen var mycket våldsam i amerikanska Chicago. Polisen beskriver att ”gäng, vapen och droger” är den gemensamma nämnaren i över hundra skjutningar den gångna helgen. 

Genrebild. Foto: CC public domain

Den gångna helgen var mycket våldsam i amerikanska Chicago, 104 personer har skjutits i vad polisen tror är gängrelaterade skjutningar. Fjorton personer, inklusive fem barn, har skjutits till döds under helgen, som varit den dödligaste i år.

Bland de döda återfinns treåringen Mekay James, som sköts till döds när han åkte bil med sin pappa, som polisen uppger var förövarnas tilltänkta offer. Samma dag sköts även två tonårspojkar på gatan och en trettonårig flicka sköts i sitt hem, skriver RT.

Polisintendenten James Brown, säger att polisen letar efter de ansvariga för skjutningarna och berättar vidare att ”gäng, vapen och droger” är den gemensamma nämnaren hos alla de här skjutningarna.

— Goda män runtom i staden borde fira med sina familjer en såhär vacker dag, men istället måste ett antal Chicagobor spendera fars dag med att sörja förlusten av sina barn, säger Brown vid en presskonferens.


  • Publicerad:
    2020-06-23 13:45