DEBATT. Radiokollegorna Eric Striker och Mike Enoch debatterade tidigare i veckan ner två antifascister på Youtube.

Eric Striker, chefredaktör för National Justice och radiopratare på The Right Stuff (TRS), deltog i tisdags i en Youtube-debatt på kanalen Modern-Day Debate. Medverkade gjorde även TRS-grundaren Mike Enoch som tillsammans med Striker debatterade två uttalade antifascister, marxisten Caleb Maupin och anarkisten Brenton Lengel.

Debatten kretsade kring antifascism kontra tredje positionen, vit nationalism och nationalsocialism.

— Vi lever i en era av tillväxt utan jobb, en kris gällande politisk representation och vi har en härskarklass som ser folket de härskar över som sin fiende. Vi kombinerar den socialistiska idén med den nationalistiska idén som står upp för vitas värdighet och rätt till majoritetsstyre, vilket är något som alla vänstermänniskor skulle stödja i ett icke-vitt land, sa Striker i sitt öppningsanförande.

Striker gjorde också redan i inledningen en poäng av att röda antifascister och kapitalistiska liberaler – precis som under andra världskriget – än idag står på samma sida.

— Antifascism är en ideologi för de rika och mäktiga. Fascism ses av eliten som ett populistiskt svar mot konceptet med det ”öppna samhället”, en samhällsmodell som Wall Street-brottslingar som George Soros har spenderat miljarder för att exportera till andra länder. Ett samhälle grundat på liberal kapitalism och där de få som tjänar på det här systemet kan behålla sin makt. Även om många kommunister kallar sig för antifascister, så borde de komma ihåg att en av Järnfrontens pilar – som antifa idag använder som sin symbol – också representerar anti-kommunism. Så vad är egentligen skillnaden mellan liberalism och antifascism?

Detta var en poäng som Stiker och Enoch återkom till flera gånger under debatten medan deras motståndare påstod att det är fascisterna som går maktens ärenden, att det inte finns en vit ras eller identitet och att inte heller kön existerar.

Sammanfattningsvis var debatten underhållande och bitvis väldigt hetsig. En stor del av kommentarerna är överens om att antifascisterna förlorade debatten och var mer osympatiska än nationalisterna. Debatten har i skrivande stund runt 25 000 visningar, vilket är mer än fem gånger mer än vad debatter på den aktuella Youtube-kanalen brukar ha.


  • Publicerad:
    2020-04-18 13:00