RASISM. Svarta restaurangägare i USA har drabbats av coronakrisen, anser kreditbanken Discover och vill därför hjälpa afrikaner. Endast afrikaner.

Julie A. Loeger är vice chef för Discover och ansvarig för företagets biståndsprogram till afrikanska näringsidkare. Bilder: Linkedin/Facebook (kollage).

Kreditkortsbanken Discover tänker donera fem miljoner dollar till restaurangägare på grund av att coronarestriktionerna i många amerikanska stater har fått svåra ekonomiska konsekvenser för restauranger. Det beror på att folk inte har fått eller vågat besöka dem, och för att uteställena inte har fått lov att ta emot så många gäster som de behöver för att klara ekonomin.

Men de fem miljoner dollarna är rasistiskt villkorade: Endast afrikanska ägare kan få ta del av stödet. Totalt ska 200 poster på 25 000 dollar vardera delas ut.

Företaget kommer att välja ut de restauranger som röstas fram på sociala medier. Restaurangerna ska verifieras, så att de verkligen ägs av afrikaner.

— Det är med entusiasm vi ger tillbaka till ett samhälle som är i nöd och visar vårt stöd på det området, säger Julie A. Loeger som är vice chef för Discovers amerikanska kreditkortsbank.

— Det här är första gången någonsin vi har skapat en social plattform med omröstningar. Vi är entusiastiska över att vara en del av en inkluderande mångfaldsorganisation, inte bara i ord utan även i handling, fortsätter hon.

En mångfald av restaurangnäringar kan komma att åtnjuta Discovers stöd, inklusive matvagnar, matlastbilar, glassrestauranger, bagerier och caféer. Man behöver inte ens själv ha ett Discoverkort för att få rösta. Men man måste rösta på en afrikanskägd restaurang.


  • Publicerad:
    2020-07-10 19:10