USA. En judisk restaurangägare i New York hävdar att han blir utsatt för utpressning av lokala rabbiner för att hans fru inte är judisk.

Dimitry Berezovskiy, ägaren av kosher-restaurang i grannskapet i New York, har stämt judar i samhället som han menar försöker pressa honom ut ur restaurangbranschen. I stämningen hävdar Berezovskiy att husägaren Moses Marx, tillsammans med det lokala judiska rådet, ska ha spridit falska rykten om att han ska ha förlorat sin kosher-certifiering i ett försök att få honom att gå i konkurs. Vidare hävdar restaurangägaren att Marx med stöd av lokala rabbiner ska ha försökt kasta ut honom ur lokalen när de upptäckte att han var gift med en icke-judisk kvinna.

För att mat ska vara kosher måste den vara i linje med judiska matregler och för att vanliga matvaror som kunna kosher-certifieras krävs det godkännande av en rabbin. Kosher-certifieringen är en miljonindustri i USA och har flera gånger kritiserats för att vara bedrägerier och en judisk skatt på matvaror som huvudsakligen säljs till icke-judar.

Se en film om kosher-certifiering nedanför:

Källa:
Jødisk restauranteier angrepet av sine egne for raseblanding


  • Publicerad:
    2018-01-25 08:25