Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Soros-agent får toppjobb under Stefan Löfven

Av Redaktionen, 2019-12-06
redaktionen@nordfront.se

REGERINGEN. Daniel Sachs, styrelseledamot i George Soros Open Society, får nu skattefiansierad topptjänst av Stefan Löfven.

Den judiske finansmannen Daniel Sachs blir nu ny ledamot av Nationella innovationsrådet där statsminister Stefan Löfven är ordförande.

I ett klipp på regeringens hemsida framgår hur den judiske finansmannen kommer att arbeta inom Nationella innovationsrådet.

– Jag ser det som en stor utmaning att vi har en sådan polarisering och segregation i samhället, säger han bland annat och uppmanar till ”radikala omställningar”.

Daniel Sachs har tidigare fått pengar av Georges Soros stiftelse Open Society Foundations i syfte att påverka utgången av valet 2014, ett uppdrag som enligt egen utsago gick ut på att ”mobilisera väljare” till att bekämpa ”främlingsfientlighet och nationalism”. Påverkanskampanjen inför riksdagsvalet var tillräckligt lyckosam för att Sachs nyligen skulle utnämnas till ledamot i Open Society.

Daniel Sachs är även VD för investmentbolaget Proventus som ägs av den skandalomsusade Robert Weil, också han jude som varit en av Expos främsta finansiärer. Proventus äger bland annat Judiska teatern.

Källa:
Möt Innovationsrådets nya ledamöter


  • Publicerad:
    2019-12-06 12:40