CENSUR. Paolo Roberto har stängts av från Facebook efter att ha skämtat om #MeToo.

För några dagar sedan skrev kändisen Paolo Roberto kritiskt på Facebook om #MeToo och angrep den ”politiskt korrekta vänstern” som han menar är intolerant:

Är ni på riktigt? Pratar ni om våldtäkt på mina barn i samma mening som ni pratar om tolerans och respekt för #metoo kampanjen? Skämtade lite om igår och nätet går bananas (har tagit bort det grövsta). Det förädiska med den politiskt korrekta vänstern är att den kommer kamouflerad som tolerans. Den utger sig för att kämpa för öppenhet och rättvisa, men vill i själva verket begränsa folks vokabulär, förbjuda humor (fast det var mest kvinnor som gillade bilden) och begränsa yttrandefriheten. Faktum är att PK är intolerans kamoflerad som tolerans. Jag är ganska säker på att sextrakasserier och annat skit inte bekämpas bäst genom att begränsa vad folk får skämta om. #metoo är för viktigt för att bli kidnappad av tokfeminister om vi vill att debatten ska leda till något gott. För det man inte kan skämta om förtjänar inte att tas på allvar. Vill också avsluta med att det är dagligen någon som kommenterar min kropp och under #foodandwine mässan i Älvsjö i helgen så var det 7 kvinnor som nöp mig i rumpan och ett tjugotal som kladdade rätt ordentligt under selfiefotograferingar. Så det är inte bara män som blir grisiga när de dricker. Inte för jag på något sätt försöker förringa eller jämföra mig med den delen av #metoo som handlar om sexuellt våld mm

Bakgrunden ska vara att Paolo Roberto på Instagram postat ett skämt om #MeToo-kampanjen som fick feminister att se rött.

Skämtet verkar ha korspostats på Facebook och under gårdagen ska inlägget ha raderats och gjort så att Paolo Roberto stängdes av från Facebook, förmodligen efter en politiskt korrekt anmälningskampanj i stil med de som invandringskritiker brukar utsättas för.


Paolo Roberto ska ha stängts av en gång tidigare från Facebook när han skämtat om kvinnors bröst.

Rent generellt har Facebook trappat upp censuren den senaste tiden, vilket har fått opinionsbildare som den försiktigt invandringskritiska judinnan Katerina Janouch att söka sig till ryska VK.

Även Twitter, som tidigare åtminstone i Sverige, varit en fredad zon på internet där omfattande yttrandefrihet existerat har aviserat att man nästkommande månad kommer rensa ut kontroversiella debattörer – något som i praktiken säkerligen främst kommer drabba nationalsocialister och andra nationalister samt invandringskritiker och antifeminister.


  • Publicerad:
    2017-11-22 12:05