INRIKES. Under natten greps Paolo Roberto i en sexköpshärva. Bara timmar efter gripandet talar han ut i en intervju i TV4, där han menar att han gjorde detta för att förstöra för sig själv.

Det var på torsdagskvällen som människohandelsgruppen vid polisens nationella operativa avdelning, Noa, och Norrmalmspolisen slog till mot ett bordell på Östermalm i Stockholm, vilket bland annat Aftonbladet rapporterat om. Operationen ledde till att 11 personer greps, däribland kändisen Paolo Roberto.

Roberto valde direkt att uttala sig på Instagram, där han skriver:

När jag är som lyckligast i livet så lyckas jag alltid spaka undan benen på mig själv. Nu är jag tyvärr här igen och den här gången finns det ingen förlåtelse… För att krossa sig själv är en lång process. Som kräver total hängivenhet. Det betyder att du behöver gå emot 100% av vad du står för. Det betyder att du måste förlora varje gnutta av hopp. Det betyder att du måste strunta i all typ av moral du någonsin stått för. Det betyder att du förlorar all kärlek du någonsin känt. Det betyder att du varit illojal mot alla du varit lojal mot. Det betyder att du är ingen och mycket mindre än så. Jag är helt enkelt en parasit som ska utrotas! Inatt har jag fattat ett riktigt dumt beslut som kommer ta ifrån mig min kärlek, min barns respekt mina företag, tv-kontrakt och allt vad jag kämpat för under alla dessa år. Och vet ni vad? Det är rätt åt mig! Nu är det dags att en gång för alla söka hjälp för att reparera hålet i mina själ.

Under fredagen lät sig Roberto intervjuas av Jenny Strömstedt TV4, där han skamset erkänner:

— Jag har köpt sex.

Paolo Roberto påstår också att detta var första gången han köpte sex. Han menar att det är en del av ett självskadebeteende.

— Jag har en sån grej i livet att när det går bra för mig, jag har aldrig varit så lycklig [i livet], livet blommar, då hittar jag alltid något sätt att förstöra det.

Enligt Roberto har det vanligtvis handlat om våld, men att han den här gången valde en annan väg.

— Den här gången lyckades jag hitta det som jag tycker är det smutsigaste som finns, för att döva hålet inom mig.

På fråga vad han menar med att det är ”det smutsigaste som finns” svarar Roberto:

— Du köper en annan kvinnas kropp, någon som säkert är dittvingad.

Han menar också att hans beteende grundar sig i att han blivit utsatt för övergrepp som liten.

Roberto säger att han ska ha betalt 1 500 kronor för att ha sex med kvinnan, som enligt TV4 kommer från en av Europas fattigaste länder.

I Sverige är det lagligt att sälja sex, men inte att köpa. Vanligtvis landar straffet för sexköp på böter.

På senare år har Paolo Roberto utmärkt sig som en kritiker av feminism och politisk korrekthet. I november 2017 blev han avstängd från Facebook efter att ha skämtat om #metoo-rörelsen.


  • Publicerad:
    2020-05-15 16:00