PK. En 17-årig, manlig feminist med invandrarbakgrund sparkades idag från sin förtroendepost inom Feministiskt initiativs ungdomsförbund. Detta efter att den unge mannen i en debattartikel kritiserat Gudrun Schyman och menat att man måste tåla politiskt inkorrekta skämt om kvinnor och män.

Redan 2008 kom Paolo Roberto ut som militant antifeminist i ett radioinslag där han verbalt utklassade en feministisk reporter.

Förra veckan publicerade den tidigare boxaren och kändisen Paolo Roberto en bild på Instagram som retade upp Sveriges feminister. ”Bröst bevisar att män kan fokusera på två saker samtidigt”, stod det på bilden.

— Det är väldigt för jävligt. Speciellt när det är massor av män som skrattar åt det, kommenterade en upprörd Gudrun Schyman (FI) det hela i ”Breaking News” på Kanal 5.

Schyman menar att inlägget är ”sexistiskt” och ”smaklöst”, men Paolo Roberto slog ifrån sig kritiken.

— När Gudrun Schyman ser det här använder hon ord som ”fruktansvärt”, det är inte fruktansvärt, det är ett skämt. Det som är fruktansvärt är att kvinnor blir våldtagna eller utsatta för sexuella trakasserier eller är rädda för att gå ut, säger Paolo Roberto till Aftonbladet.

Kritiserade sin partiledare – fick sparken
Abdirahman Mohammed Ahmed, en partikamrat till Gudrun Schyman i Feministiskt initiativ, skrev en debattartikel där han höll med Paolo Roberto om att våldtäkter och kvinnoförtryck är värre än skämt. Den 17-årige feministen skrev bland annat följande:

Som jag ser det, är det något sjukt i samhället när folk tycker att det här är en stor grej. Ett så kallat i-landsproblem. Någon skämtar lite fel och alla upprörs, allt medan kvinnor runt om i världen drabbas av våldtäkt eller könsstympning.

Vidare uppmanade Abdirahman Mohammed Ahmed i sin artikel alla som tagit illa upp av Paolo Robertos skämt, vilket inkluderar FI-ledaren Gudrun Schyman, att ”växa upp”. I artikeln hänvisar skribenten också till det faktum att det hedersrelaterade våldet ökar i Sverige och att alltfler kvinnor uppger att de inte längre vågar gå ut på kvällen.

På kvällen samma dag som Abdirahman Mohammed Ahmed publicerade sin debattartikel på SVT Opinion blev han kontaktad av en överordnad inom Feministiskt initiativ som meddelade att han på grund av artikeln petades från sin plats som sekreterare i FI:s ungdomsförbund Unga feministers (UF) styrelse.

— Vi vänder oss mot sexism i alla dess former. Alla ska vara trygga i det offentliga rummet. Vi ser mycket allvarligt på sexistiska skämt. Det är alltså inget vi ser lättvindigt på. Om han inte håller med om de generella problemen för de strukturella problem som finns i samhället så kanske inte Unga feminister är rätt forum för honom, förklarar Hedda Tingskog som fattade beslut om att avskeda Abdirahman Mohammed Ahmed på grund av att han tycker att den svenska yttrandefriheten innefattar rätten att skämta.

När SVT kontaktar Gudrun Schyman vågar hon inte kommentera uteslutningen av sin meningsmotståndare.

Källa:
Abdirahman försvarade Paolo Roberto – fick sparken av Fi:s ungdomsförbund


  • Publicerad:
    2017-03-15 17:55