YTTRANDEFRIHET. Feministiskt initiativ vill nu förbjuda ”nazism” och ”rasistisk propaganda” i Sverige.

Feministiskt initiativs ledare, Gudrun Schyman, publicerade igår tillsammans med två partikamrater en artikel där hon argumenterar för förbud mot meningsmotståndare. Mer specifikt är det ”nazism” som Schyman vill förbjuda en dag efter att statsminister Stefan Löfven kallade Sverigedemokraterna för ett nazistiskt parti.

Schyman hänvisar, som förbudsivrare brukar göra, till en gammal FN-konvention om att förbjuda ”rasdiskriminering” och propaganda som uppmanar till det. Eftersom Sverige skrivit under den konventionen menar Schyman att svenska staten bland annat måste förbjuda ”nazistiska” organisationer. Ett annat alternativ hade varit att behålla åsikts- och föreningsfrihet i Sverige och dra tillbaka stödet till FN-konventionen som hotar dessa principer.

Anledningen till att Schyman lanserar sitt förbuds förslag nu är ren och skär politisk opportunism då hon hänvisar till händelsen i Finland där en ung man nyligen dog och fiendemedia på svaga grunder försöker skylla dödsfallet på Nordiska motståndsrörelsen.

”Låt Finland visa vägen och låt oss ta krafttag mot hat och våld!” skriver Fi-debattörerna i slutet av artikeln trots att Finland inte har infört något förbud mot ”nazism”.

Källa:
Vi kan bättre – sluta mingla med nazister


  • Publicerad:
    2016-10-11 11:20