SVERIGE. Igår kritiserade Marcus Birro Sveriges feminister för att ägna sig åt pseudofrågor som genusdagis istället för att fokusera på verkliga kvinnoproblem som våldtäkter och sexuella trakasserier.

birro

Igår på Internationella kvinnodagen gick dissidenten Marcus Birro till angrepp mot Sveriges feminister som enligt Birro ägnar tid åt oviktiga frågor som genusdagis istället för att fokusera på frågor av större vikt för svenska kvinnor. Birro skriver följande:

Man väljer fel sorters fiender. Inför årets kvinnodag (en av de viktigaste “dagarna” som kalenderåret har) har jag läst många upprörda texter om könsneutrala toaletter, om att den nye prinsen själv ska få avgöra vilket kön han tillhör, uppmaningar till “goda män” att välja bort hotell med porr i teveutbudet (som om en enda människa kollar porr på hotellteve numer, har ROKS helt missat detta med internet? och har ROKS helt missat att även kvinnor, till och med “goda kvinnor” kan uppskatta porr?).

En annan sak är det ständiga käbblet om genusneutrala förskolor, att ge rosa dockor till pojkarna och blå till flickorna. Eller att tvinga in kvinnor i bolagsstyrelser. Hur många kvinnor bryr sig på allvar och på riktigt om vilka som sitter i landets bolagsstyrelser?

För grejen är ju att det finns massor av strider som feministerna inte tar när de tar de där konstiga striderna. Eller strider de ser men inte riktigt vågar ta eftersom bilden av förövarna inte stämmer överens med den bilden av fienden som de stöpt i granit.

Istället för dessa saker vill Birro bland annat flytta fokus till hur invandrarkvinnor ur ett feministiskt perspektiv verkligen utsätts för patriarkalt förtryck i de mångkulturella förorterna där feminism och svensk kultur är obekanta fenomen för många av invånarna. Birro menar att detta beror på att feministerna i Sverige är politiskt korrekta och hellre kritiserar svenska män än invandrare.

Vidare skriver Birro om det växande problemet med sexuella trakasserierna från främmande män som svenska kvinnor utsätts för:

Kanske dags för lite riktig svensk feministisk inrikespolitik nu när den berömda feministiska utrikespolitiken inte verkar ha givit något alls?

Polisen i Östersund varnar kvinnor för att vara ute ensamma i Östersund. Är inte detta en viktigare feministisk kamp än det trötta snacket om bolagsstyrelser? Inför i morgon menar jag.

Det är ju obegripligt att inte vänstern och alla andra rasar mot detta. Det är ju ett fullständigt demokratiskt haveri. På alla fronter.

Avslutningsvis konstaterar Birro:

Låt oss ta de viktiga och verkliga striderna. Att vara jämställd och tro på alla kvinnors rättigheter verkar ha väldigt lite att göra med feminism just nu.

Nästan 3 000 av de som läst artikeln på Nyheter24 håller med Birro, bara 300 tycker att han har fel.

Källa:
Marcus Birro: Kvinnor blir våldtagna men feministerna tjatar om genusdagis


  • Publicerad:
    2016-03-09 22:25