MEDIA. Marcus Birro fortsätter att i sin nyvunna frihet provocera det politiska etablissemanget.

marcusbirro_lop

Författaren och skribenten Marcus Birro, som nyligen föll i onåd efter att ha kritiserat islam, fortsätter nu i sin mediala exil att göra politiskt inkorrekta utspel. Det senaste utspelet från Birro kom idag i ett blogginlägg med rubriken ”Folket bygger landet”.

I inlägget kritiserar han bland annat politiskt korrekta komiker, journalister och annat mediafolk samtidigt som han uppmuntrande skriver att ”det mediala landskapet numera ser helt annorlunda ut” och att ”de stora tidningarnas plattformar är fortfarande störst men de är inte längre de enda som finns”.

Om situationen i Sverige skriver Birro följande:

Under tiden slits det här landet sönder. Den nya gränsen går inte längre mellan klasser eller kön utan mellan stad och land. Det har gått så långt att den nya vänstern ser ner på de fattiga. För de fattiga bor på landet och röstar på SD. Vänstern är rik eller åtminstone välmående där de sitter trygga från hela världen i sina ombonade bostadsrätter på Södermalm. Den mediala ordningen är likadan. Men människor som inte har lyxen att få bo där vi bor känner inte igen problembeskrivningen som presenteras i de stora tidningarna. Och de undrar varför ingen beskriver hur deras verklighet ser ut.

Jag kan berätta varför. Media föraktar er allihop. Media avskyr bångstyriga lantisar. Journalister röstar vänster men föraktar de svaga, de verkligt svaga, de trasiga människorna i de små städerna, de unga männen i bruksorterna, de unga kvinnorna med barnvagnar i Sollefteå, de sorgsna männen på krogarna vid lunch i Söderhamn. De flesta vet inte ens om att ni finns och vet dem så föraktar de er.

Sedan sitter de med sina identiska vänner i sina identiska kök i sina identiska märkeskläder i sina identiska poser och undrar varför inte alla röstar på FI, varför inte alla ser vad de ser, varför inte alla älskar samma lilla kulle av världen som just de klättrat upp på.

Vanligt folk hotar deras trygga värld och därför sluter de alla ventiler, stänger alla fönster, reglar alla dörrar.

För hundra år sedan gjorde borgerligheten och överklassen samma sak mot arbetarna och underklassen. De smorde kråset medan folket svalt och försökte stifta lagar för att förhindra folket från att få inflytande. I Ådalen sköt militären ihjäl arbetare. Tillvaron och samhället definierades uppifrån och ner.

Det är samma sak nu. Men makten är nu inbillat solidarisk, älskar olika men föraktar alla som på allvar är olika och där det förut var överklassen som föraktade och fördömde är det nu media och den politiska eliten som avskyr folket eftersom folket uppenbarligen inte lyckas förstå sitt eget bästa så måste den politiska eliten stifta lagar och krångla med förordningar för att verkligen se till att folket inte får något inflytande.

Folkstyre någon?

Avslutningsvis skriver han att det behövs en ”modern revolution” och att han hoppas att makten inte lyckas tysta folket.

Källa:
Folket bygger landet.


  • Publicerad:
    2015-01-07 16:00