YTTRANDEFRIHET. Kriget mot yttrandefriheten fortsätter. Det senaste offret är Marcus Birro som tar en timeout och påstår sig fly från Sverige då han mordhotats efter att han kritiserat islam på Twitter.

birro

Marcus Birro är en svensk-italiensk författare, skribent och poet som är fotbollsintresserad och bosatt i Sverige. Han är vidare kristen och har gått ut med att han i framtiden ämnar att konvertera till katolicismen.

Vid upprepade tillfällen har Birro hamnat i hetluften då han gjort utspel som kan ses som politiskt inkorrekta. Bland annat kritiserade han den kulturmarxistiska judinnan Helle Klein som konverterat till kristendomen och inom Svenska kyrkan sprider sina vänsteråsikter genom tankesmedjan Dagens Seglora. Dessa utspel har genom åren gjort att Birro utsatts för en hel del näthat av politiskt korrekta krafter.

Förra veckan blåste den kanske kraftigaste PK-stormen mot Birro upp efter att han skrev följande islamkritiska inlägg på Twitter:

Birro förklarade mer utförligt sin inställning i ett mejl till Göteborgs Posten:

Det jag menade var att många slentrianmässigt använder sig av ”religioner” i största allmänhet när det handlar om mord och terror i Guds namn. Meningen är att dra all tro, alla troende och alla religioner över en kam. När jag ser mig omkring i världen just nu (och tidsbegreppet är viktigt här) så ser jag att de flesta konflikter, om det så handlar om IS, kidnappade flickor eller andra terrorhandlingar, utförs i Islams namn. Det betyder inte att alla muslimer är terrorister. Verkligen inte.

Det betyder bara att islam, om också en perverterad version av islam, är den gemensamma nämnaren.

Trots att det Birro skriver är förhållandevis milt och sakligt formulerat har han nu utsatts för flera mordhot, vilket drabbat hans familj.

På sin blogg skrev Birro igår att han nu tar en timeout och flyr landet:

Nu har jag blivit hotad till livet mer än tio gånger under några dagar. För att inte tala om alla andra hot och allt hat.

Mitt brott?

Jag kritiserade islam offentligt.

Så var är ni? Va? Ni kristna? T. Dahlman vågade. Lukas B har hört av sig, kanske någon till.

Men sedan? Inga fler.

Det är en skam. Tack för ingenting. Jag orkar inte mer, tar timeout från detta och flyr landet.

Hej då.

På Twitter skriver Birro också att han lägger stora delar av skulden på juden Alex Schulman, den homosexuelle kändisen Jonas Gardell och den politiskt korrekta komikern Magnus Betnér som alla tre genom åren uppmuntrat till hat mot Birro.

Några av hoten och näthatande som Birro utsatts för går att beskåda HÄR.


  • Publicerad:
    2014-11-11 14:00