Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aschberg kritiseras för att skapa hat

Av Redaktionen, 2014-05-04
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. Robert Aschberg kritiseras för att hans program Trolljägarna begått pressetiska övertramp och har skapat hat.

Juden Robert Aschberg, sonson till "rödebankiren", som finansierade bolsjevikerna.

Juden Robert Aschberg, sonson till ”den röde bankiren” som finansierade bolsjevikerna.

I en debattartikel i Göteborgs-Posten riktar journalisten Mattias Hagberg skarp kritik mot Robert Aschbergs program Trolljägarna som bland annat hängt ut invandringskritiker.

Hagberg menar i sin artikel att Aschberg skapat hat och begått övertramp mot de pressetiska reglerna. Hagberg skriver bland annat följande:

Nu är serien slut – det sista avsnittet sändes i veckan – och det är lätt att konstatera att Robert Aschberg har gjort mer skada än nytta. Det bestående resultatet är förmodligen bara mer hat och hot, inte mindre. […]

Så långt är det lätt att slå fast att Trolljägarna inte var någon särskilt lyckad satsning från TV3:s sida. Till kostnaden av flera övertramp har Trolljägarna knappast vunnit mer än förbittring. Redaktionen för programmet har inte nöjt sig med att berätta och granska. Redaktionen har även tagit sig rätten att döma och straffa. Den uttalade ambitionen var att ställa näthatare vid skampålen; att hänga ut dem.

En person som blev uthängd citeras på följande sätt av Hagberg:

Allt hat som skapades emot mig, Robert Aschberg, är det något du ska ta hand om eller ska jag behöva sitta under mordhot från flertal personer. Du gör ingenting angående det, för det räcker väl med att pengarna sitter den 25:e så spelar det ingen roll hur många liv som förstörs.

Avslutningsvis skriver Hagberg att ”högerextremister” gynnats av Trolljägarna då Aschberg ”omedvetet bidragit till den polarisering som vi nu ser i samhället”.

Nordfront avslöjade nyligen vart Robert Aschberg eventuellt har kontor, i Expos lokaler på Gustavlundsvägen 151 F (på plan 4 och 6), i Bromma, Stockholm.

Källa:
”Robert Aschberg har gjort mer skada än nytta”


  • Publicerad:
    2014-05-04 17:25