RADIO. I en intervju med Framgångspodden kritiserade Paolo Roberto nyligen den svenska vänstern samt det politiska etablissemanget.

Paolo Roberto intervjuades nyligen i Framgångspodden, en podd som genomför intervjuer med framgångsrika företagare, idrottare och diverse kändisar.

Efter att länge ha pratat om Paolo Robertos struliga ungdom, idrottskarriär och företagande glider intervjun in på politik när Paolo Roberto berättar att han stör sig på Ung Vänster. Han avfärdar Ung Vänster genom att kalla dem för den ”universitetsgående vänstern” och verkar mena att vänstern är parasitär då han kritiserar organisationen för att sätta upp affischer med budskapet ”Kräv din rätt”, som enligt Paolo Roberto är en förkortning och förvanskning av den gamla arbetarrörelsens paroll som var ”Gör din plikt – kräv din rätt!”

Diskussionen i intervjun verkar därefter stegvis och diffust glida in på ämnet invandring.

— Våra politiker ljuger för folk. Alla säger att ”vi vill inte ställa grupper mot varandra”. Det är ju för fan politik att ställa grupper emot varandra! Du har inte en outtömlig källa med pengar, säger Paolo Roberto som alltså menar att politik handlar om bestämma vart och till vilka grupper pengar och andra resurser ska gå.

Paolo Roberto nämner sedan att de grupper som bör prioriteras före andra är pensionärer och sjuka. Gruppen invandrare nämns inte specifikt på en gång men något senare i diskussionen uttrycker Paolo Roberto förvåning över att många svenska politiker snabbt övergav den extremliberala invandringspolitiken efter asylkaoset 2015 som gjorde den politiken opopulär.

— Man har inte gjort debatten. Man har ljugit för medborgarna och blåst blårök i ögonen på dem för att de ska tro saker och ting, säger Paolo Roberto angående invandringen och globaliseringen och efterfrågar ett mer vetenskapligt förhållningssätt till dessa frågor än etablissemangets enögda politiska korrekthet.

Programledaren Alexander Pärleros, som likt Paolo Roberto har bakgrund inom kampsport på elitnivå och företagande, instämmer och efterfrågar en stark ledare.

— Det är mycket som händer här och i hela världen. Det jag tycker angående politikerna är att det krävs någon tydlig ledare som också vågar sätta vissa stopp och inte bara att man har det här svenska sinnet att man ska hjälpa allt och alla hela tiden. För det har ju visat sig att det går inte och då gör man ingenting tillräckligt bra, säger programledaren.

Vidare säger Paolo Roberto i intervjun att Sverige inte är så demokratiskt som många tror.

— Sverige har ett jävligt konstigt politiskt system. Man säger att vi har folkvalda politiker. Men det är ju inte så. Vi har en ”nominell demokrati”, det vill säga att partierna själv väljer sina representanter, säger han och kritiserar det politiska etablissemanget för att lida av ”kompiskorruption” och upprätthålla en politiskt korrekt åsiktskorridor som gynnar populistiska partier och politiker.

Att väljarna formellt får personrösta på politiker avfärdar Paolo Roberto med att personrösterna sällan får någon praktisk effekt, vilket han själv har erfarenhet av då han kandiderade för Socialdemokraterna i riksdagsvalet 2002 men inte kom in i riksdagen trots att han fick näst mest personröster i Stockholm.

Lyssna på intervjun nedan:

Lyssna från 1:08 in i avsnittet för att höra den politiska diskussionen.


  • Publicerad:
    2017-04-15 20:05