INRIKES. I en intervju säger ”Diggi-loo diggi-ley”-stjärnan Richard Herrey att han vill ge sig in i politikern och att han hoppas på att komma in som riksdagsledamot för Moderaterna i nästa års val, samtidigt som han lovordar SD-ledaren Jimmie Åkesson.

Richard Herrey, som vann både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest år 1984 tillsammans med sina två bröder med låten ”Diggi-loo diggi-ley”, har meddelat att han tänker ge sig in i den svenska politiken.

I en intervju med Expressen meddelade nämlingen Herrey att han nyligen blev medlem i Moderaterna och att han hoppas på att komma in som riksdagsledamot för partiet under valet nästa år. Richard Herrey påpekar dock i intervjun att han inte delar allt Moderaterna står för men att mycket ligger nära hans egna åsikter.

Vidare i intevjun berömde han SD-ledaren Jimmie Åkesson och sa att han är villig att samtala med alla i Sveriges riksdag om han blir riksdagsledamot. Herrey menar att det handlar om att ”respektera landets väljare”. Han välkomnar därmed att Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra öppnat upp för samtal med SD.

— Jimmie Åkesson är en kompetent partiledare. Man kan inte säga något annat om en person som tagit ett parti från ingenstans dit där det är i dag. Han är en duktig partiledare och framstår i tv som både sympatisk, lugn och städad, sa Herrey i intervjun.

Herrey påpekade dock i intervjun att det nödvändigtvis inte innebär att han sympatiserar med SD:s politik.

Källa:
Richard Herrey siktar mot riksdagen – för M


  • Publicerad:
    2017-08-01 10:00