MEDIA. Författaren och debattören Marcus Birro kritiserade tidigare islam och åt lunch med SD-toppar. I maj kapitulerade han dock inför systemet och idag gör han avbön med hjälp av Aftonbladet.

”Jag har aldrig varit sverigedemokrat”, bedyrar Marcus Birro till Aftonbladet och hoppas nu att någon vill anställa honom.

Nordfront skrev i slutet av maj om hur den kontroversiella författaren och debattören Marcus Birro via Twitter lät meddela att han ”ger upp” sin kamp mot systemet. Detta skedde efter några års försök att kritisera kulturmarxistiska dogmer såsom massinvandring och feminism och samtidigt vara en del av det etablissemang som förordar det.

Under tiden hann Birro bland få sparken från Expressen, bli mordhotat och fly utomlands. Droppen tycks dock ha varit att hans pengar nyligen tog slut, vilket alltså föranledde hans kapitulation.

Idag publicerade Aftonbladet också en intervju med Birro, i vilken han gör avbön och tar avstånd från sina tidigare associationer med Sveriges tredje största parti.

— Jag ångrar att jag hamnade i det här träsket. Jag är inte Sverigedemokrat – har aldrig varit det och kommer aldrig att bli det, lovar han Aftonbladet.

Vidare menar Birro att han är ”marxist i grunden” och att han älskar Socialdemokraternas tidigare partiledare Håkan Juholt för att han ”pratade i poesi och var konstig”.

På sin Facebook har han under den senaste tiden skrivit en hel del om hur katastrofal hans ekonomiska situation har blivit och att han inte får något jobb, trots att han söker tio jobb om dagen. Birro menar också att ingen vågar anställa honom.

Tidigare ska han ha bett folk att swisha pengar åt honom, vilket ska ha skapat en en hel del negativa reaktioner på hans Facebook – något som Birro dock säger sig ha viss förståelse för eftersom att folk ska ha missförstått honom och ”fått för sig” att han skulle ha varit ”höger”.

Birro erbjöd dock Kristdemokraterna sina tjänster i samband med att dessa var i färd med att välja ny partiledare 2011 – en kandidatur som kostade honom ett arbete på TV4. Senare kom han att förklara att hela idén hade sitt ursprung i att han befann sig i ”morfinhimmelen”.

Birros avbönsintervju avslutas med att Aftonbladet frågar vad han ångrar mest i livet, förutom att ha ställt upp i ”Let’s dance”.

— Jag ångrar Sverigedemokratkopplingarna. Att jag bjöd in till att folk ska få för sig att jag är Sverigedemokrat. Jag träffade dem för lunch när jag mådde som sämst. Det var mitt i skilsmässan – allt var kaos och jag hade inga pengar. Då gör man grejer som inte är bra för en. Särskilt om man har en historia med missbruk som jag har. Jag ångrar att jag hamnade i det här träsket. För det är inte jag, svarar han.

Ifall hans avbön nu kommer att leda till anställning återstår dock att se.

Källor:
Marcus Birro: ”Jag har aldrig varit Sverigedemokrat”
Marcus Birro ångrar sig och tar avstånd från SD
Birro avslöjar sanningen om KD-kandidaturen: ”Var i morfinhimlen”


  • Publicerad:
    2017-06-13 14:00