INRIKES. Feministiskt initiativ anklagas nu för rashets i samband med ett arrangemang som genomfördes i Rinkeby under söndagen.

atto

Juliet Atto.

Under söndagen den 20 november arrangerade Feministiskt initiativ, Fi, ett möte i Stockholmsförorten Rinkeby. Som konferencier under mötet kunde man se Juliet Atto, som ligger bakom initiativet till en ras-separatistisk plattform för svarta HBTQ-människor. På sin Twitter skriver Atto ”KOM SNACKA ANTIRASISM OCH FEMINISM I RINKEBY”, något som kanske inte helt överensstämmer med de pamfletter som delats ut för att locka människor till att delta på mötet.

På en av de pamfletter som delades ut om mötet kunde man läsa ”När ska svensk politik sluta anpassas efter den vita medelklassen”. Den skillnaden som här görs på människors hudfärg går i samma stil som Attos ras-separatistiska initiativ.

På den andra pamfletten står det ”orten behöver mer resurser inte mer poliser”. Detta sagt om Rinkeby, en ort som ligger inom området Järvafältet. Enligt Stockholmspolisen bor det här hundratals livsstilskriminella.

Feministiskt initiativs möte väcker stark kritik på nätet. Bland annat har Moderaternas riksdagsledamot Hanif Bali uppmärksammat pamfletterna och skrev följande på sin Twitter:

Källa:
Kritikstormen: ”Fi rashetsar i samklang med kriminella element i Rinkeby”


  • Publicerad:
    2016-11-22 07:00