INRIKES. En niondeklass ombads att lista upp olika attribut de önskade hos det motsatta könet på sexualundervisningen. Tjejerna hade då blivit väldigt upprörda över killarnas svar och delat dessa på sociala medier, även om de själva bland annat skrivit ”stor kuk” på önskelistan.

Tonårspojkarnas önskelista på den ultimata tjejen har upprört ett helt etablissemang. ”Det går bra nu”, konstaterar bland annat en bekymrad Joakim Lamotte ironiskt efter att ha tagit del av listan.

På en sexualundervisning ombads en niondeklass att lista upp vad de helst önskade för attribut hos det motsatta könet. Killarna hade förutom att de önskar en tjej som är ”full av energi” och som ”gillar memes och komedier” även skämtsamt listat att de vill att tjejen ska ha ”skitstora tuttar”, ”inte vara en talibanfeminist” och att hon ”inte klär sig som en hora”. Detta var svar som fick klassens tjejer att se rött, och de fotade därför av listan och delade den på sociala medier.

Bilden med killarnas svar möttes av hård kritik och två av de tjejer som deltagit på lektionen intervjuades av SVT under kategorin #MeToo. I den intervjun framkom det dock att även flera av tjejernas svar var på ungefär samma nivå som killarnas, då de bland annat hade svarat att de gärna ville ha en kille med ”stor kuk” och ”en bra rumpa”.

Tjejerna försvarade dock detta med ”att de förstod att killarna skulle skriva något liknande, så därför gjorde de också det”. De ville även ”chocka killarna eftersom att de objektifierar tjejerna varje dag”.

En som triggades ordentligt av att tonårspojkar intresserar sig av ”skitstora tuttar” är den självutnämnde kvinnorättskämpen och journalisten Joakim Lamotte, som agerade med ett upprört Facebookinlägg. ”Grattis Sveriges kvinnor”, skriver Lamotte, ”här har ni en trevlig generation unga män med fin kvinnosyn”. I inlägger skriver Lamotte också att ”lite föräldraansvar vore på sin plats” och avslutar med den bland ”Sverigevänner” flitigt brukade ironiseringen om att ”det går bra nu”.

Källa:
Lektion i sexualkunskap spårade ur – killar önskade sig tjejer med ”skitstora tuttar”


  • Publicerad:
    2017-11-23 22:00