KULTURMARXISM. Flertalet av de arbetande på Södertörns tingsrätt fick i torsdags en föreläsning av den feministiska kvinnorättsorganisationen Unizon. Detta fick de ”opartiska” myndighetsanställda att öppet ta ställning angående feminism, vilket har upprört många.

Under torsdagen kom den feministiska kvinnorättsorganisationen Unizon och föreläste för flertalet av medarbetarna på Södertörns tingsrätt i Stockholm om ”mäns våld mot kvinnor”, där deltagarna främst bestod av kvinnliga representanter.

Organisationen gjorde uppenbarligen påverkan, då föreläsningen uppmuntrade tjänstemännen eller ”tjänstepersonerna” att ta ställning angående feminism på tingsrättens officiella Twitter-konto.

Detta utspel har självfallet fått många att ifrågasätta om en ”opartisk” myndighet, speciellt en domstol, verkligen får uttala sig på detta viset.

Betyder detta att jag som nämndeman alltid skall betrakta en man som mer skyldig än en kvinna?” frågar en nämndeman i den efterföljande diskussionen.

En undrande ställde en fråga till juristen Krister Thelin vad han anser om detta:

Vad säger @KristerThelin om detta? Liknar ju mer uppstudsiga ungfeminister än en rättskipande myndighet. Förtroendet skadas otroligt mkt”, varpå Thelin svarar: ”Hyllning av föreläsning som onekligen kan sätta opartiskheten ifråga.

Andra reaktioner på Södertörns tingsrätts frikostiga tweets:

”Lagmannen (chef) Petra Lundh på Södertörns(!) tingsrätt rekommenderas förbereda sig på att svara på en JO-anmälan för bristande opartiskhet.”

”Varför saluför ni @Feministerna:s partipolitiska argument här? Är ni inte en myndighet som ska hålla er borta från åsikter? Mkt märkligt.”

”Vad får man för straff om man anser att det påståendet är nymarxistisk rappakalja o identitetspolitisk vänstersmörja?”

”Allvarligt talat? WTF? Parallella rättssystem är väl inget ni ska uppmuntra till?”

”På @SodertornsTR får man använda Twitter kontot för att driva opinion. Vi betalar lönen.”

”Allvarligt, ni är en domstol. Ni skall vara neutrala och döma efter Sveriges rikes lag. Inte driva marxistisk vänsterpropaganda…”

”Jag skulle vara livrädd att som man stå anklagad för ett brott och bli dömd av Södertörns tingsrätt som ser mig som Man inte individ.”

”Vilken man vill få sitt mål prövat i den domstolen? Tänk er en vårdnadstvist, mannen har inte en chans.”

Många kräver nu även svar av tingsrätten huruvida de nu kommer att omvandla sin nya feministiska agenda i praktiken, om de exempelvis kommer att döma män ännu hårdare just för att de är män. Andra undrar vidare om den nya ”upplysningen” även kommer att leda till att man ser över varför män döms hårdare än kvinnor för exakt samma brott, då feminismens grundpelare sägs vara ett förespråkande av ett mer ”jämställt” samhälle.

Det är dock inte första gången som Södertörns tingsrätt har tagit ställning i politiska frågor. Tidigare har man även uttalat sig om att man ska börja att ”genusgranska bemötandet i rättssalarna”.


  • Publicerad:
    2017-06-17 09:00