HUMOR. En grupp tjocka feminister har ledsnat på den så kallade strukturella diskrimineringen som de menar pågår mot feta människor. För att stoppa detta har de nu bildat Malmö Fat Front.

”Det kommer finnas tjocka kroppar som kommer äta kakor offentligt”, utlovar feministerna bakom Malmö Fat Front.

Under helgen anordnade den nylanserade feministgruppen Malmö Fat Front en filmvisning och diskussion om ”strukturell diskriminering” som pågår mot feta människor under Feministisk festival i Malmö. Detta då de menar att tjocka människor har svårare att få jobb, får lägre lön och sämre vård och att de kämpar för att överviktiga människor ska ha samma möjligheter som alla andra.

— Det är en kamp för att tjocka människor ska få synas i samhället och inte diskrimineras, säger Liv Olofsson Lundström från Malmö Fat Front.

I maj anordnade de tjocka feministerna en picknick i Folkets park i Malmö där de bjöd på cupcakes för att uppmärksamma ”No diet day”.

— Alla påpekar typ dagligen för mig att jag inte borde äta en kaka till, men idag ska jag ta mig fan äta en kaka till, sa Caroline Bjartling från Malmö Fat Front då.

Vidare sa hon:

— Det kommer finnas tjocka kroppar som kommer äta kakor offentligt. Det kommer definitivt vara provocerande för några tänker jag.

Källor:
Slåss för lika rättigheter oavsett storlek
Fettaktivister ordnar picknick på antidietdagen


  • Publicerad:
    2017-06-13 08:00